Eerste mail vanuit Hoboken!
Door: Jolande van de Kerkhof
Blijf op de hoogte en volg Jolande
13 Februari 2005 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Weekend 2 zit er weer op en zo ook week 2 van mijn 2-jarig verblijf in Amerika. Ik ben zoals jullie ongetwijfeld weten Vrijdag in mijn appartement getrokken met 2 slaapkamers en 2 badkamers. Tjonge wel een heleboel 2’s…Dirk L. wat betekent 2 ook weer in de Nederlandsche Literatuur? (ik dacht iets niet erg positiefs).
Kom net binnen van mijn eerste supermarket experience “Shop Rite” . Denk aan de grote Albert Heijn in Eindhoven (of elke andere grote AH XL in NL) maar dan gevuld met merken waarvan je nog nooit hebt gehoord; dan voel je je verdomd ongemakkelijk kan ik je zeggen. Leuk daaraan is wel dat je meteen weer de echte “consumenten marketing” ervaring op doet. Elke keer als ik een bekend merk zag bv. Dreft, Kraft of Ben & Jerry’s dacht ik… laat ik dat eens kopen en dat dacht ik alleen omdat ik het merk herkende en niet omdat het zoveel beter zou zijn dan een willekeurig ander product. Ik heb me dan ook niet laten gaan en ben de onbekende producten gaan kopen "Live life on the edge…" deze week merk ik wel of dat een verstandige keuze is geweest of niet.
Deze week bereikte mij het goede nieuws dat mijn nichtje Inge en haar man Roger de trotse ouders zijn geworden van een dochter genaamd Fleur. Erg mooie naam en vast een even zo mooi kindje, kan bijna niet anders he van mijn “knapste aangetrouwde neef” hihi.
Ook hoorde ik dat allebei mijn ouders ziek in bed liggen al een paar dagen en dat de buurvrouw zorgt voor soep en fruit. Raar gevoel hoor kan ik je zeggen. Ze zijn haast nooit ziek en nu ben ik er niet en zijn ze samen ziek. Ik hoop maar dat het een verlaagde weerstand is na de carnaval en niets ernstigs.
Gisteren werd ik door Divo (een collega van me die vandaag voor Philips vertrokken is naar Hong Kong ook voor 2 jaar) uitgenodigd voor een afscheids diner bij zijn ouders. Onwijs leuk natuurlijk. Zijn familieleden zijn wat je noemt Italian Americans. In het kort betekent dat dat ze hard schreeuwen, erg open zijn, veel te veel eten klaar maken en grappige namen hebben. Divo’s broer heet Dino, zijn oom: Vito zijn neefjes: Gino en Marco etc. En nee het zijn niet de hoofdrol spelers uit de film "The Godfather" Het was een ontzettend leuke ervaring en bij vertrek werd er nog even een tas eten in mijn handen gedrukt waar ik tijdens het schrijven van dit bericht van zit te genieten… Zodadelijk nog huisgemaakte Tiramisu, gemaakt door tante Sylvia de vrouw van Oom Vito, zij hebben samen een restaurant. Hmmm!
Deze week stond in het teken van Maarten, mijn voormalige baas. Hij kwam om samen met mij nog wat cursussen mbt het PRP (product realisatie process) te geven aan de werknemers in Clifton. Elke avond gingen we lekker asociaal samen eten, zodat we gewoon Nederlands konden kletsen, suf he! Hij vertrok Donderdag en dat was dan ook direct mijn laatste avond in het hotel wat ik zonder weemoed vaarwel heb gezegd.
Vrijdag kwamen de verhuizers mijn meubels plaatsen en ben ik begonnen met dozen uitpakken. Tis net sinterklaas elke keer kom je weer iets tegen waarvan je denkt… ja leuk dat heb ik ook nog. Wat ik nog niet ben tegengekomen is mijn bestek zit in een van de 10 dozen met label "keuken" die ik nog steeds niet open heb. Maar de amuse lepels die ik van Renate en van Jeroen heb gehad doen nu dienst als mes vork en lepel! Je moet inventief zijn als expatriate! Er staan ook nog zo'n 15 dozen met labels als "Study" en "Clothing" op me te wachten dus daar ga ik zo weer aan beginnen.
Tja ik denk dat ik het hier weer bij laat. Leuk om al jullie reacties steeds te lezen op mijn site en fijn dat het goed gaat met jullie. Jullie leven gaat natuurlijk steeds verder en het mijne hier ook maar elk bericht van het thuisfront zorgt voor een sprongetje van mijn hart!
Heel veel liefs ik sluit af met iets waar ik tijdens mijn verblijf in Villanova, PA 1999 ook mee afsloot
“Take care of yourself and each other!”
Jolande
P.S. ik heb een nieuwe site gevonden alwaar ik meer foto's kwijt kan zie hieronder de links! Probeer ze maar:
14 Februari 2005 - 07:01
José:
Jolande gefeliciteerd met je huis, het ziet er al super uit! ...Wat wordt de logeerkamer? ;-) -
14 Februari 2005 - 07:10
Angelique:
Ha Jo'tje,
Hier dan eindelijk een berichtje van mij. Leuk om te lezen hoe je je eerste weekendje in je eigen apartement beleeft en natuurlijk alle andere ervaringen die je op doet daar. Ook grappig om jouw eigen vertrouwde spullen nu daar te zien staan. Hier gaat alles zijn gangetje, je kent het wel, het maandagochtendgevoel...
Tot zover weer, heel veel groetjes en tot...... -
14 Februari 2005 - 07:31
Babette:
Jaja en wij moeten geloven dat jij GEEN Ben en Jerrys mee hebt genomen uit die supermarkt??? ;-) -
14 Februari 2005 - 07:36
Joeri:
En... ben je Aladdin al tegengekomen in je dozen?? Klinkt goed wat je daar meemaakt zeg, geniet ervan! -
14 Februari 2005 - 07:44
Mark.:
Ik hoop dat jou broertje jou berichten uitprint en in een boek bundelt, dan heb je later een mooie herinnering.
Jij ontmoet wel erg veel nieuwe mensen, kan ook moeilijk anders. Leuk dat je daar nu een "thuis" hebt.
Ik kijk al weer uit naar de volgende berichtgeving.
(P.S. Happy Valentijn ;-) -
14 Februari 2005 - 09:01
Jp,sas En Max:
Ha die Jo,
Ziet er wel mooi uit zeg mooie vloer ligt erin.We komen je appartement wel een keer in het echt bekijken.
Nou het laatste nieuws hier is dat ik(sas) een ongeluk heb gehad.Er werd mij geen voorrang verleend.Ik moest naar het ziekenhuis maar ik mocht wel weer naar huis.Mijn auto is total loss en ik een beetje.Ik ben helemaal blauw en mijn voet en enkel zijn ingetaped waarschijnlijk is mijn enkelband uitgerekt en zijn mijn ribben gekneusd.Vrijdag moet ik terug naar het ziekenhuis en dan weten we meer.Nou is Annelies hier om me te helpen met Max want is kan hem nog niet optillen.Dus ik heb deze week heel de week hulp van schoonmoeder en moeder.Ik houd je wel op de hoogte want meer dan achter de computer zitten kan ik toch niet.
Groetjes Saskia -
14 Februari 2005 - 16:38
Anita + Fam.:
Hoi Jolande,
Hier een berichtje uit het natte, koude, regen, hagel en sneeuwige Nederland! Geen wonder dat er hier zoveel zieken zijn. Ik zit nu pas op de computer, ik heb de hele dag op de bank gehangen. Net als gisteren. Harrie is ook ziek, maar begint nu weer op te knappen en er zijn hier echt heel veel zieken overal.
Het is hartstikke leuk om zo bij te houden wat je allemaal beleeft en meemaakt, blijf vooral schrijven, we genieten ervan. Ook leuke foto's! Wel raar om te zien dat al die spullen nu in Amerika staan. Zo zul je je wel gauw "thuisvoelen".
Groetjes, tot "mails" xxxx -
15 Februari 2005 - 08:09
Roos:
Lieve Jolande,
Ondanks dat je nog veel uit moet pakken, ziet het er aardig ingericht uit zeg. Fijn dat je nu een eigen plek hebt. Je bent in ieder geval al verder op orde als wij. Ik hoop dat wij met een week of 4 ook zo ver zijn. O ja, kun je ons daarbij in het weekend van 5 en 6 maart even komen helpen???
Tot mails!
Groetjes, ook van Marcel. -
15 Februari 2005 - 15:39
Ome Rien:
hoi jolande ik lees het wel je hebt het harstikke druk nou bij ons gaat alles op het oude gangetje afgelopen zaterdag veel regen en zware storm wij moesten van de markt af met de bloemen windkracht 9 en zondags was alles weer in kerstsfeer alleswit voor de rest gaat alles prima alleen saskie heeft haar auto totallos gereden maar het is niet haar schuld gelukig kwam ze ervan af met vele blauwe plekken eh een zeere voet tante annelies is nu in huis om voor de kleine max tezorgen en ook voor saskia en jp nou hrt ga je goed daar in de usa groetjes vanuit ned mierlo tot weder horen doeiiixxxxxxxxxx ome rien -
16 Februari 2005 - 21:44
Nicoline:
he Jolande,
Je huis ziet er goed uit en de spullen zijn zo te zien goed aangekomen!En weer twee badkamers? Voor minder doe je het natuurlijk niet meer! Geweldig die lange emails, echt heel leuk om te lezen wat je daar allemaal doet.
Hier is alles oke. Ik heb goed carnaval gevierd en ben nu weer aan het werk na een weekje vakantie. Tot mails, groetjes Nicoline. -
17 Februari 2005 - 12:26
Suzanne Verheggen:
Wat leuk om te lezen dat het goed gaat!!
De groeten!! -
18 Februari 2005 - 13:43
JJ:
Ha die Jo!
Heb je naast de die grote supermarkt al een paar goeie staplocaties gevonden? -
28 Februari 2005 - 10:04
Jenny Noz:
Hallo Jolande,
We kennen elkaar nog niet, maar je weet ongetwijfeld al wel dat je in mei bezoek krijgt van Nicoline en dat er iemand mee komt: ik dus.
Ik heb net even een paar mails van je op de site gelezen. Heel leuk en zo "leer ik je een beetje kennen".
Veel succes in NY en ik kijk er naar uit om er (weer) een keer naar toe te gaan.
Groetjes van Jenny Noz