Start Spreading the news... - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu Start Spreading the news... - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu

Start Spreading the news...

Door: Jolande van de Kerkhof

Blijf op de hoogte en volg Jolande

20 Februari 2005 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Ja daar ben ik weer de razende reporter uit Hoboken New Jersey...

Weer een week voorbij, ik zit hier nu 3 weken maar voor mijn gevoel al veel en veel langer. Ik ben blij dat ik kan melden dat al mijn dozen uitgepakt zijn en dat ik niet meer met "amuse" lepels mijn brood smeer.

Deze week weer hard gewerkt en na werktijd weinig anders gedaan dan dozen uitpakken, spullen opbergen, pakpapier opvouwen en dozen plat maken, echt leuk! NOT. Behalve dinsdagavond want toen ging ik bij mijn over buurvrouw eten. Ze maakten de wel bekende pasta met gerookte zalm etc. dus dat was smullen ook heb ik mijn eerste Martini op (apple martini) erg lekker! Bij Lisette in huis woont een vriendin/collega genaamd Marja met haar zoontje Kyle (10 maanden). Kyle is ontzettend lief en lacht de hele tijd hij loopt zelfs al heel stabiel achter zijn karretje aan! Lisette die op Nijenrode heeft gestudeerd en dus wel aan wat "food-fights" gewend was, was toch erg onder de indruk toen Kyle met zijn handen in de pasta greep en die vervolgens over de hele eettafel uitsmeerde. Ik wil heel graag ooit nog 3 kindjes (mits het me gegund is) maar jeetje wat is 1 al een hoop werk!

De rest van de week dus hard werken ter voorbereiding van een aantal meetings eind Februari. Ik moet mezelf vanaf deze week gaan afleren om elke dag te gaan lunchen. Er is altijd wel iemand die uit lunchen gaat en ik ga altijd wel even gezellig mee, maar een lunch hier is een wrap of een hamburger of een broodjes met veel te veel tonijnsalade en een berg friet of chips. Als ik niet weer het Villanova-syndroom wil krijgen (10 kilo erbij in 6 maanden) moet ik toch mijn eigen brood mee gaan nemen. Dat doe ik dus ook vanaf morgen! (zal volgende week vertellen of het is gelukt).

Vrijdag avond met mijn collega Brian gaan eten in Hoboken bij een "Duits" restaurant, het was erg lekker (zelfs wat zuurkool op!) en later natuurlijk nog naar Madisons (zo'n beetje mijn stamkroeg aan het worden) om nog wat meer Chardonnay's achterover te slaan. Brian is 24 en komt van PHilips Atlanta, hij werkt voor de komende jaren bij ons in Clifton en is enorm grappig. We gaan dus zeker vaker leuke dingen doen!

Zaterdag met Gregor (een jongen uit Maastricht die ik op het consulaat heb leren kennen) en een vriend van hem, Roger, New York in geweest. Vanuit mijn huis nam ik bus 126 naar 42nd street en vandaar ben je met 2 metrostops in Central Park. CP was mijn bestemming van die dag omdat ik graag de expositie van Cristo wilde zien. (je weet wel die man die gebouwen en bruggen inpakt...men noemt het kunst). Dit keer had hij honderden oranje stoffen poortjes in central park geplaatst, best indruk wekkend klik maar op de foto's.

Via Rockefeller Center zijn we weer terug gelopen naar Times Square, die lichtjes daar blijven indrukwekkend!

Die avond met zijn drietjes gegeten in een echte American-diner. Denk aan van die zalmkleurige leren stoelen, tafels met zo'n metalen rand en een gebouw wat eruit ziet alsof het uit een Grease-film is gehaald. Eten was geweldig en totaal niet duur...(hollander!)

Wat er deze week en volgend weekend op de planning staat is nog niet duidelijk dus dat wordt afwachten.

Vergeet ik bijna de belangrijkste gebeurtenis van de week te vertellen...

Dinsdag ging ik dus eten bij Lisette en Marja en woensdag ochtend zou ik naar het gemeentehuis gaan voor een parkeervergunning (tot die tijd kon ik mijn auto op de parkeerplaats van het leasing-center zetten die avond alleen niet meer). Ach 1 avond kan geen kwaad dacht ik. Ik had nog een briefje neergelegd onder mijn ruit, dat ik die ochtend naar "parking-affairs" zou gaan en als er problemen waren dat ze moesten bellen. Je raadt het al volgende morgen 10 voor 8 zat er een bon onder mijn voorruit en erger nog een wielklem om mijn voorwiel. Ik bleek niet alleen geen vergunning te hebben (goh echt niet!?), maar ook nog eens aan de verkeerde kant van de weg te hebben geparkeerd. Ik was best een beetje pissed dus op de fiets naar het gemeentehuis om verhaal te halen. Eerst een vergunning aangeschaft en daarna naar wielklem en co. Ik zei dat ik niet ging betalen omdat ik pas net ingehuisd was en de regels niet kende etc. Dat vonden ze prima maar dan ging mijn klem er niet af. SHIT dan toch maar betalen. Ik kon verhaal halen bij de balie van de "tickets" (bonnen). Daar naar toe dus en aldaar deed ik mijn verhaal (deed me voor als domme blonde Europeaan) en maakte de dame copytjes van al mijn gegevens. Ik zei dat ik de bon niet wilde betalen en dat ik het aan wilde vechten. Ze zei dat ik dan binnenkort een uitnodiging om naar de rechtbank te komen in mijn bus zou krijgen! Daar wacht ik nu op, ook vroeg ik of het zin had en ze gaf me een goede kans! I will keep all of you posted!

Hier hou ik het maar weer bij. Donaties voor het "help Jolande haar parkeerprobleem door" fonds zijn wenselijk! ;)

De zon schijnt het is ijskoud en uw reporter gaan nu lunchen (thuis met brood uit de vriezer!!!)

veel liefs

Jolande

alle foto's op een rij

• 20 Februari 2005 - 18:13

Babette:

Jeetje Jootje, 3 kids.... hehe weet wat je zegt... Misschien handig om toch eerst eens ervaring op te gaan doen met kleine Bowie? Twee stappen met handen los en het huis is een ravage! Ben wel benieuwd hoe het parkeerverhaal af gaat lopen! Heb het idee dat jouw leven daar toch een stuk leuker is dan dat van mij hier bij Ome Frits, alwaar het altijd kommer en kwee is hahaha...

• 20 Februari 2005 - 18:41

Tante Gerda:

Dit is ons eerste mailtje naar het buitenland.Nog wel naar New York.Fijn te horen dat het goed gaat met mijn petekind.We hebben een scheet van een kleindochter.Met Inge gaat het al wat beter.Roger is zo trots als een pauw.Groetjes Lanny van Ome Hans en tante Gerda.

• 21 Februari 2005 - 09:46

Pa En Ma:

Leuk weer te lezen hoe het je vergaat zo ver weg
    Wij kunnen nu de heledag on-line zijn de adsl is nu aangesloten. Ook naar Barbara hebben we gemaild leuk om alles van jullie te lezen.
    groetjes

• 21 Februari 2005 - 11:32

Ron:

Hey Jolande, Ik zie dat je het erg druk hebt. Maar wel leuk, lijkt het me. je americand dream is uitgekomen. Zal tzt nog wat mailen , groeten.

• 21 Februari 2005 - 12:57

Saskia:

Zo te lezen gaat het je erg goed daar.Mooie foto's heb je er weer op staan.Met mij gaat het gelukkig weer wat beter alleen is mijn enkelband gescheurd en heb ik mijn ribben en borstbeen gekneusd.Wel kan ik onze Max weer optillen en loop (lees strompel)ik weer.
    Nou ik kan niet wachten op het vervolg van wielklem en co.

Groetjes saskia

• 21 Februari 2005 - 14:26

Anita En Fam.:

Ha die Jolande,

Kostelijk dat verhaal over je wielklem!!! Ik heb keihard zitten lachen (sorry!). Ik zag het helemaal voor me. Maar je moet maar denken, zo leer je wel heel snel! Een donatie zit er niet in...

Wij hebben hier op de tv op een of ander actualiteiten-nieuws de opening gezien van die expositie in Central Park van Cristi. Toen zei ik al tegen Harrie kijken of ik Jolande zie lopen...
    Leuk dat je dat met eigen ogen gezien hebt (het is een beetje vreemd, maar toch wel leuk..)

Niet te veel eten (goede raad die ik zelf eigenlijk op zou moeten volgen!) en dat van die 3 kinderen daar zou ik ook nog maar eens over nadenken....

Groetjes, Anita

P.S. Nieuws uit Nuenen: Toen we vanmorgen opstonden was alles wit... sneeuw...
    Ben nog steeds niet helemaal opgeknapt, maar het wordt wel langzamerhand beter.
    Moet veel cursussen gaan doen voor het werk (ze gaan een poging doen mij slim te maken...).
    Zijn zaterdag naar de Landrijt geweest. "Opa" Louwers woont daar sinds afgelopen dinsdag voorgoed.
    10 juli a.s. gaan we naar het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Wij komen uit in de Star Division, Open Style. Maar ook heel leuk is dat die dag de Blue Devils (Concord USA) optreden!!
    Die zijn waanzinnig goed! Dus daar verheug ik me geweldig op!

• 21 Februari 2005 - 17:56

Marja Reemers:

Hai nichtje, zo te zien en te lezen gaat het goed met je, gelukkig maar!!
    Kijk inderdaad maar uit met al dat eten daar in de USA,voor dat je het weet ben je tonneke rond, we hebben ze in Florida gezien maat xxxxxl!
    Ik hoop voor je dat het goed afloopt met het wielklem incident.
    Ik blijf het volgen!!
    Jolande heel veel groetjes van Marcel, Dennis en Dominique en natuurlijk ook van mij!!!

• 22 Februari 2005 - 03:27

Gregor:

hoi Jolande, bedankt voor het feit dat je ons wat hebt begeleid door NY. Had het erg naar mijn zin. En voor alle lezers van deze site: deze meid red het wel in Yankee land! Groetjes uit Boston, Massachusetts

• 22 Februari 2005 - 08:58

Rien En Annelies Uit Mierlo:

hoi jolande geweldig dat je zo snel hebt uitgepakt nu kun je in aller rust werken en genieten van al het moois daar in de usa de fotto,s die je hebt doorgestuurd zijn echt mooi het lijk daar echt een sprookje s,avonds voor de rest lees ik dat je tot nu toe lekker en veel uit eten gaat nou meid geniet er maar van alleen vind ik het jammer dat wij zo ver van je vandaan wonen hahaha nou jolande hier in ned gaat alles naar wens alle klein kinderen groeien als kool en zijn kern gezond ik heb voor max al een grote bolderwagen gemaakt bij philips natuurlijk en dan weer een voor dyllan van ilse en voor danny is het nog even afwachten die komt pas eind maart maar het word ook een jongen nummer drie in de rij nou jolande ik stop ermee groetjes uit het zonnige mierlo -2graden tot wederhoren ome rien en tante annelies doeiiiii

• 22 Februari 2005 - 09:46

Nelly:

Hoi Jolande,
    Wat spannend en ontzettend leuk allemaal wat je al hebt meegemaakt in de USA.
    Zeker van die wielklem!!!!
    Ik zie jou daar al staan hahaha!!! misschien kom je wel bij Candid Camera!!
    Ik lees dat je wel hard moet werken maar na werktijd, dan gaan de remmen los!! Geniet er maar lekker van. Je hebt ook al vele leuke vrienden gemaakt, hoe kan het ook anders met zo'n oergezellige hollandse meid. Ik ben bezig met een andere baan < hou je op de hoogte>. Beste Jolande, ik wens je veel succes met je baan in THE STATES en ik blijf je volgen via deze leuke site.
    Houdoe en de groetjes.

• 26 Februari 2005 - 23:36

Bar:

Zo Jo, heb je ook pindakaas meegekregen voor je home-made lunch? Hoe is het met je bezwaarschrift (zoiets zal het zijn) afgelopen? en verder wacht ik nog steeds op antwoord op mijn prive-mail :-)
    je weet wel wat ik bedoel :-)

• 06 Maart 2005 - 11:54

Dorreke:

Ha die Jolande!
    Wat een enorme tijd geleden alweer dat wij samen in Philly zaten! Erg leuk om je avonturen te lezen en ook veel herkenbare belevenissen die lijken op 5 jaar geleden (behalve dan dat we toen op een kamer van 2x2 zaten...) Ik ben net terug van wintersport maar hier in Nl ligt er dus ook een laagje sneeuw. Heb je nog contact gehad met mensen van Villanova? Geniet van je spannende tijd daar en ik lees met plezier je verhalen. Groetjes!