Club "Select"
Door: Jolande van de Kerkhof
Blijf op de hoogte en volg Jolande
24 Mei 2005 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Nog 4 dagen werken en dan ga ik Anky en Thom van het vliegveld halen. Elk bezoek is weer een klein feestje, dus ik heb er ontzettend veel zin in!
De afgelopen week stond in het teken van Euforie! Tijdens de "Launch days" in Turkije (moeilijk woord voor de sales meeting) werden er door alle business lijnen presentaties gegeven, zo ook door ons. Bill vertelde een stukje over category management, Evelyn over haar MP3 accessories, John over Care & Cleaning, Ken over Antennes en ik zelf nam de honneurs waar voor de audio/video accessories (ook wel bekend als Cables & Connectors). Aan het eind van de week werd er natuurlijk een enquete gehouden en wat bleek? Onze workshop was als beste beoordeeld!!! Wij waren al erg trots maar nadat onze baas ons ook nog eens met nadruk bedankte kon de week niet meer stuk! Verder nog een aantal nieuwe processen ingevoerd dus zakelijk een vrij vruchtbare week!
En dan is het weekend. Vrijdagavond, vraag me niet waarom, was ik weer eens dood op. Dus toen Lisette en ik na het eten een DVDtje in de speler gooiden, lagen we na een half uur allebei bijna te slapen. Toen ik eenmaal in bed lag en mijn boek "Airframe" van Michael Crichton zag liggen, wilde ik dat eerst uit lezen, hoe moe ik ook was. Zeer gewaardeerde lezers van mijn wekelijkse internet collumn: "Airframe" is een aanrader!!! De eerste 2 maanden van mijn verblijf in mijn appartement heb ik geen tv aangeschaft o.a. om alle boeken die ik nog zo graag wilde lezen eindelijk eens uit te lezen en niet zonder resultaat. Ik verslind echt het ene naar het andere boek (zelfs nu ik wel een tv heb).
Zaterdag ochtend was ik al om 07:00u. wakker (jaja ongelooflijk voor de mensen die mij kennen) en ben ik na verse jus te hebben geperst weer gaan hardlopen, toen eindelijk naar een kleermakertje in de straat gegaan om mijn twee nieuwe linnen broeken korter te laten maken en vervolgens mijn 10L wasmiddel aangebroken voor een aantal fikse wassen. MAAR de dag stond in het teken van test-rijden van een nieuwe auto.... Ik heb altijd gezegd dat ik een Europese auto wilde hebben zo gauw ik in de USA zou zitten. Een Audi, BMW, Saab, Volvo, Volkswagen etc. Na veelvuldig zoeken op internet en het checken van mijn bankrekening ben ik beland bij de V50 van Volvo. Hier in Amerika staat een station wagon (want dat is de V50) beter bekend als een "soccer-mums car" m.a.w. de auto van een moeder die de kids van en naar voetbal training rijdt. In Europa is het gewoon een coole bak...dus daar houd ik me maar aan vast. De Amerikanen zijn iets anders dan de Europeanen dus een auto begint hier niet bij 1.3 of 1.6L maar gewoon netjes bij 2.4i daarin heb ik dan ook test gereden en ik kan zeggen, dat rijdt prima 168pk. Het is hier ook de gewoonte om een auto te kopen en direct dezelfde dag of de dag erna ermee rond te rijden, 3mnd wachten dat doen ze hier echt niet. Vandaag tijdens de lunch ook nog een test rit in de T5 (de turbo 218pk) gemaakt: wow! Je wordt echt hebberig van zo'n auto-jacht. Ik ben nu heel hard mijn centjes aan het tellen en hoop jullie binnenkort te kunnen vertellen wat het is geworden!
Zaterdag avond was Brian uitgenodigd voor een nieuwe Club in NYC en mocht hij een vriend meenemen: ikke dus. We besloten met de metro NY in te gaan (dat kan direct vanuit Hoboken) en toen te eten bij een Belgische tent genaamd: Markt. Aldaar genoten van mosselen met friet! en Brian van Leffe Blond en Leffe donker en ik van hoe kan het ook anders: Chardonnay. Na het diner zijn we gaan lopen naar de club waarvoor we waren uitgenodigd. Net als in de film (hee dat is een liedje) sta je dan in de rij die afgeschermd wordt door paaltjes met zo'n bordeau rood pluche koord ertussen. We waren rond 22:30 binnen want het was tot 23:00 open Vodka bar, wat zoveel betekent als: gratis Vodka en Vodka mixen! Diegene met wie Brian had afgesproken hebben we niet meer gezien maar dat mocht de pret niet drukken. Gelukkig lag de club naast de metro want echt veel zin om ver te lopen naar huis hadden we niet meer. De heren en dames in de club waren allemaal erg "clubbie" gekleed, heren in pak en de dames met van die kanten topjes. Het waren ook vooral donkere mannen en "witte" dames. Brian met zijn spijkerbroek en ik met mijn Ralph Lauren blouse vielen een beetje uit de toon. Dat is dan anderzijds wel weer goed voor een aantal gesprekken: "hey you guys are not from around here, are you?"
Toch jammer om zondagochtend weer erg brak wakker te worden (het bewijs dat ik echt ouder wordt...). Lisette was met vriendinnen op stap gegaan in Queens en die voelde zich ook niet geweldig, maar samen na een stevig ontbijt en maar weer een filmpje, dit keer "ladder 49" besloten we actief te worden en zijn we gaan wandelen in een van de state parken van New Jersey.
5 minuten na het begin van de wandeling begon het te regen, maar dat mocht de pret niet drukken, we bleven doorgaan. Na een tijdje kwamen we er alleen achter dat we steeds verder van de auto afkwamen en dat we maar geen kruispunt tegen kwamen waarop we via een ander pad weer terug konden. Uiteindelijk maar de stoute schoenen aangetrokken en via een vrij stijl stuk rots/berg/bos naar beneden geklommen, allebei natuurlijk met een flinke glij-partij, maar ja waarom heb ik anders 10L wasmiddel toch (inmiddels niet meer na al die wassen!).
Het weekend hebben we, hoe kan het ook anders, afgesloten met the "season finale" van Desperate Housewives, oh oh oh wat spannend!!!;-)
Dat was ie dan weer voor vandaag, ik vlieg maandag 30 mei met Thom en Anky terug naar Nederland voor een aantal afspraken in Eindhoven dus sommigen van jullie zal ik dan nog wel zien!
Veel liefs uit NYC
Jo
24 Mei 2005 - 06:46
Dirk:
30 mei terug in Nederland ? Dat een beetje laat voor mijn verjaardag, maar je kaart is er al wel (nog niet open gemaakt hoor, maar het handschrift herkend en natuurlijk de amerikaanse postzegel !!) -
24 Mei 2005 - 07:22
Maarten:
Da erste stukkie ken ik niet lese. Verders wel een leuk verhoal -
25 Mei 2005 - 12:38
Babette:
Een soccermum's car, ja hoor, ik zie je al helemaal gaan! Neem toch gewoon een lekkere mustang, die europese auto's kun je nog lang genoeg rijden.
Maar even tussendoor, zal blij zijn je weer eens te zien! Heb je nog contact opgenomen met de Campus?
BTW Inglish can ei ook readen hoor! Zo no problem voor mie. -
25 Mei 2005 - 18:35
Dorreke:
He Jolande, klinkt goed zo'n voetbal-wagen...Toen wij op campus rondliepen en die broekies in Passat's rondreden vonden we het ook al heel wat! Heb je nog Villanova bekenden gezien? Hier begint het deze week eindelijk zomer te worden, heerlijk. Dus je komt precies op tijd terug naar Nl volgens mij. Groetjes Dorreke -
26 Mei 2005 - 19:14
Marcel En Roos,:
Hallo Jolande,
Hier een berichtje vanuit Tilburg.
Afgelopen dinsdag 24 mei is er om 13.30 een nieuwe wereldburger bijgekomen.
Onze zoon heet Luuk en alles is goed gegaan.
Luuk is nu 2 dagen jong en eet, drinkt, poept goed en huilt soms. Volgens ons moet dit ook zo.
Als je volgende week in nederland bent en je hebt even tijd als je in de buurt bent ben jij van harte welkom.
Groetjes van Roos en Marcel -
30 Mei 2005 - 09:09
Ome Rien:
hoi jolande dat is weer een tijdje geleden maar wij hebben het ook zo druk met al die kleinkinderen4 ingetal ik weet niet of je de foto,s al hebt gezien van onze laatste kleinkind jay nou het is weer een knap kereltje en hij gaat goed vooruit maar de rest die van ilse en jp gaat geweldig nou wij zijn met pinsteren een lang weekend met de caravan ik heb een er een gekocht een mooie tour merk hobby zowel voor de zomer en winter nou wij zijn geweest in overijsel in het plaatje de lutte geweldig mooi en een prachtige omgeving mooi om te fietsen wij waren met vieren nou en 18 juni tot en met 2jully gaan wij naar hellendoorn ook op de camping met die naam en wij nemen rommy van ons danny mee voor 14 dagen er is er van alles te doen het is een 5 steren camping maar nu nog wachten op mooi weer voor de rest hebben we de laatste 4 dagen geweldig weer gehad 32 graden en dan ineen keer naar 18 graden voor de rest alles is hier gezond en tevree ome hans zit nog in turkyen wij in ned voor de rest weet ik niks meer ik hoop dat het je goed gaat en ook met jeroen want we hebben er iets van gehoord dus jolande weer veel geluk in de liefde en je werk maar als ik dat allemaal zo leest dan kan het eigenlijk al niet meer stuk nou stop ik er mee vele groeten en kussen uit ned uit het rustige en warme mierlo doeiiii