pinksteren... - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu pinksteren... - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu

pinksteren...

Door: Jolande van de Kerkhof

Blijf op de hoogte en volg Jolande

16 Mei 2005 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hallo allemaal,

Nu ik dit schrijf weet ik dat ik zeker 1 dag moet wachten op reacties omdat jullie weer eens vrij zijn, dit maal voor pinksteren! Hier in de States doen ze daar niet aan dus ik zit weer gezellig achter mijn PC!!!

De afgelopen week is vrij rustig verlopen. Brian kwam dinsdag avond bij me slapen omdat hij de volgende ochtend vroeg op Newark airport moest zijn. Die avond ben ik uit eten gegaan met een collega en is hij in NYC gaan vieren dat zijn vriend zijn university diploma had gehaald. Rond 1 uur 's nachts kwam hij dronken bij mijn appartement aan en daar was ik niet erg over te spreken. Gelukkig belde hij de dag erna om zich te verontschuldigen. Ik voelde me net zijn moeder, ik maakte me heel druk over het feit dat ie nog niet thuis was en niet gebeld had... 1x en nooit meer!

Woensdag heb ik mijn hardloop schema weer opgepakt en lag ik na mijn eerste interval training uitgeteld op de bank (best eng hoor als je je longen hoort ruissen) m.a.w. ik moet hard aan de slag om mijn conditie weer op peil te krijgen.

Vrijdag zouden Lisette en ik naar de NL-borrel in NYC gaan, maar nadat we lekker (en gezond) hadden gekookt zijn we eigenlijk ons apartement niet meer uitgekomen en ik kon wel een avond vroeg in bed gebruiken omdat ik nog steeds moe was van de jetlag i.c.m. het bezoekje van Nicoline en Jenny.

Zaterdag als onderdeel van mijn training ben ik gaan lopen vanaf mijn huis langs het water (Hoboken heeft een soort boulevard van Noord naar Zuid langs de Hudson met uitzicht op Manhattan)richting de bakker. Amerikaans brood is het net niet helemaal, maar brood van Panera komt in ieder geval nog in de buurt van "lekker". 's middags nog inkopen gedaan bij Whole Foods en met Lisette gaan uit-eten. We wilden naar LUA, DE hippe tent van het moment, maar ja bij een hippe tent moet je reserveren...dom! Dus toen bij een hele goede italiaan gaan eten, om jullie te laten watertanden even het menu: vooraf een salade van verscheidene soorten sla, bieslook en een perfect gebakken ei op een stukje toast met een dressing die ik nooit meer ga vergeten en drie soorten kaas met italiaans brood (en natuurlijk de olie!!!). Mijn hoofdgerecht was tagliatelle van veal (rund) en lisette had huisgemaakte tortellini. Toe hadden we allebei een dessert van rodevruchten en marscarpone. Ja ja ik weet het ik schrijf vaak over eten, maar dat is ook zo'n belangrijk onderdeel van de cultuur hier dat je er bijna niet omheen kunt. Dit restaurant "Anthony's" heeft geen liquor license, dus je moet je wijn kiezen van een kaart en dan komt de slijter de wijn naar je tafel brengen (je drinkt dan dus wijn van $15 ipv $50 want wijn gaat zo'n 3x over de kop).

Zondagochtend vroeg op om in NYC te gaan tennissen. Dus om 8:20 hadden we de ferry(waar we met de fiets naartoe waren gegaan) en zijn we vanaf 38 street naar 90th street gefiets waar de tennisbanen lagen. Aldaar met Jurgen en Angelien een uurtje ingeslagen voordat de rest kwam en uiteindelijk van 9 tot 12 met pauzes gemixt. Erg gezellig! In de pauzes gingen we softballen, waarbij onze bal, hoe kan het ook anders in de Hudson belandde. Met behulp van een van de beheerders van de tennisbaan, hebben we met veel pijn en moeite de bal na 15 minuten uit het water gevist. Inmiddels door de stroom al ver van het tennispark gedreven. Na het tennissen, wat overigens erg leuk was vanwegen de verschillende niveaus van de spelers, zijn we bij Angelien en Jurgen gaan lunchen. Zij wonen op 85th street op de 9e verdieping van een prachtig appartement.

Om 16:00 waren we weer thuis en na een verfrissende douche en wat luieren. (de was had ik zaterdag al gedaan!!!) zijn Lisette en ik ons mentaal op desperate housewives gaan voorbereiden. (geproduceerd door ENDEMOL; als ik de aftiteling zie dan gaat mijn Hollandse hartje altijd weer even vol trots sneller kloppen!) Als dinner hebben we risotto gegeten (nee niet uit een pakje, gewoon 30 minuten roeren en steeds bouillon toevoegen) erg lekker! Om 10:00 uur was ik dood op en ben lekker met de "Linda" in bed gedoken.

En nu, nu jullie weer van een heerlijke vakantiedag genieten, moet ik maar weer snel aan het werk!

Veel liefs en tot snel hopelijk... Mijn volgende gasten zijn Anky en Thom (die pas afgelopen vrijdag zijn vlucht heeft geboekt)!

Jolande

P.S. Ben tijdens de lunch net even naar Target gegaan (grote winkel met levensmiddelen, kleding etc) en heb daar wasmiddel aangeschaft. De grap is dat wasmiddel hier niet in 1.5L of 2L komt maar per 10L, (wat is dat zwaar zeg) dus dat shirtje wat ik nu aan heb kan ik vanavond weer wassen...

• 16 Mei 2005 - 15:11

Babette:

Het heeft natuurlijk zo zijn voordelen als je jouw berichtjes ook thuis ontvangt! Ook met Pinksteren meteen een reactie!
    Wow desperate housewives is echt te gek, volg het op de voet... maar moet natuurlijk voor de laatste dingen echt bij jou zijn!?!?!

• 16 Mei 2005 - 15:39

Nicoline:

Hoi hoi,

Ook ik zit tijdens het pinksterweekend achter de computer!Morgen echter weer aan het werk, na twee weken vakantie. Ik heb echt het gevoel dat ik heel lang vrij heb gehad, dat komt natuurlijk ook door het tripje naar NY! Maar morgen ook wel weer leuk om de kids te zien! He, je sportcarriere zit weer in de lift! hardlopen en tennissen, heel goed. Viel het mee, lukte het tennissen een beetje? ik moet zaterdag weer aan de bak!Je hoort de uitslagen wel weer! groetjes Nicoline.

• 16 Mei 2005 - 19:31

Sneak:

He Jo, ik zit hier lekker op de bank uit te rusten van een rustig weekendje. Vrijdag afscheidsfeest van mijn vader gehad (hij gaat met pensioen), zaterdag een verwenarrangement in Arcen gedaan (nog een kado van onze bruiloft), gisteren en vandaag lekker gerelaxed en geborreld. Tja, wat wil je nog meer?
    Pinksteren is leuk, maar jullie hebben toch Labour Day (4 keer of zoiets) en President Day? Dus uiteindelijk heb jij het ook niet slecht, toch?
    Goed dat je weer aan het sporten bent! Is wel nodig met al dat lekkere eten daar, of niet?
    Nou groetjes vanaf de bank, ook van Jeroen en tot in keer in NY? Ik zal eens kijken of ik met Smaaik een tripje kan boeken, zolang ik nog kan ...

• 16 Mei 2005 - 19:39

Ivo:

"concentratie op peil houden"? Zullen we maar conditie doen ;-) (flauw hé) Troost je, ik heb ook moeten werken met deze dagen hoor, het weer was er gelukkig(voor mij)ook wel voor. Het wordt tijd voor minimaal 20°c!

Groetjes Ivo

• 16 Mei 2005 - 19:42

Jolande:

Wat leuk al die reacties, ondanks dat iedereen vrij is (conditie is direct aangepast...)! Zeg Niki moet je ons iets vertellen...haha
    Heel veel groetjes allemaal en tot snel!

• 17 Mei 2005 - 08:49

Nico:

Sneaky trainen voor de NY marathon ( 2006 ! ), de Tilburg Ten Miles of gewoon voor de clubkampioenschappen ( TCT ) ?

Ga zo door

• 18 Mei 2005 - 07:49

Anky:

He Jolande! Nog maar goed een week en dan komen Thom en ik naar je toe! Geweldig dat ik dan TWEE gidsen heb die me New York kunnen laten zien... :) Ik heb er megaveel zin in! Misschien kunnen we nog naar een leuke musical op Broadway op vrijdag, zaterdag of zondag? Oh ja en Hester heeft een zoon! Simon heet het manneke. Op 9 mei geboren. Ik zal je de mail met geboortekaartje wel doorsturen. Als ik nog iets typisch Nederlands voor je mee moet brengen (of iets van je ouders), laat maar horen!!! Dikke knuffel en tot over 9 nachtjes slapen...

• 19 Mei 2005 - 16:17

Gregor:

Je hebt niet zoveel gemist hoor, met Pinksteren; was niet echt goed weer. Alhoewel Pinkpop wel geboft heeft.
    Hier in Kopenhagen gaat het wel goed. Heb het goed naar mijn zin, en het is een hele gave en interessante stad. Vanavond gaan we weer stappen, dat zou wel eens laat kunnen worden..
    Zal binnen niet al te lange tijd wat foto´s op mijn site zetten.
    groetjes Gregor

• 21 Mei 2005 - 06:18

Bar:

Hee Jo! Nou die workout lukt vanzelf met sjouwen van 10 kilo wasmiddel! Wordt alles een beetje schoon? Hier in Oz komt mijn was viezer uit de wasmachine dan dat het erin ging...
    Waar blijft je prive mail?!?