1e ECHTE bericht uit de States!!!!
Door: Jolande van de Kerkhof
Blijf op de hoogte en volg Jolande
02 Februari 2005 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Ja daar ben ik dan! 12 uur geleden zat ik nog op Schiphol en nu lig ik op mijn bed (in het Holiday Inn) een nieuw bericht aan jullie te tikken! Vlucht CO71 met bestemming Newark had een zeer voorspoedige reis.
Maar eerst even een terugblik. De afgelopen week heb ik van allerlei mensen afscheid genomen, wat in veel gevallen afscheidscadeaus met zich meebracht zodat ik met in totaal 60 kg vertrokken ben! Voor mij is het nog 1 februari (NL-tijd is het al 2 februari) en mijn vader werd vandaag 67 jaar oud...wat een cadeau: je dochter uitzwaaien! Maar hij weet het, ik maak het goed met een show op broadway! Bovendien vierden mijn ouders afgelopen vrijdag hun verjaardag dus was ik er toch een beetje bij en kon ik ook alweer van heel veel mensen afscheid nemen!
Maar goed ik lig dus op bed wireless connected to the internet met een flesje Coca cola water naast me (ja ja ze "maken" ook al water!) en Travis door de luidsprekers van mijn PC. De vlucht zoals boven genoemd was meer dan prima; 3 stoelen per persoon... ik heb het ooit slechter meegemaakt! Ik heb dan ook languit naar mijn personal video screen gekeken! (en af en toe mijn ogen dicht proberen te doen...)
De steeds terugkerende vraag de afgelopen week was: "Vind je het niet spannend?" en "Is je koffer al gepakt?" Antwoord op beide vragen was: "Nee" en dat was ook zo... mijn koffer heb ik 31-1-2005 pas rond 23:55 gepakt en tot op dit moment vind ik het helemaal niet spannend hier te zijn. Waarschijnlijk komt er nog wel een terugval maar voorlopig voel ik me hier prima op mijn gemak!
Mijn eerste afspraak heb ik al gemaakt! José Hak en ik gaan morgen ergens in New York eten! José komt een aantal keren per jaar naar NY om ideetjes op te doen voor haar zaak. Erg gezellig dus!
Vandaag zat er in mijn mailbox ook een bevestiging dat mijn container door de douane is... (haha alle wijn naar binnen gesmokkeld!!!) dus ik kan ECHT 11 februari in mijn apartement; wat een heerlijk gevoel!
Tijdens het typen bedenk ik me dat ik jullie zoveel wil vertellen dat ik het waarschijnlijk juist allemaal vergeet. Oh ja voordat ik het vergeet: gisteren mijn eerste managerial experience gehad en ik was nog niet eens in de USA; een van de product managers uit mijn team vroeg of hij een dagje vrij mocht nemen, een hele bijzondere maar ook grappige ervaring als iemand van 44 aan jou een vrije dag vraagt. Maar goed dit zal de eerste van vele nieuwe ervaringen zijn.
Dit bericht schrijf ik in Secaucus een stadje dicht bij Clifton (waar Philips zit) maar ook net zo dicht bij NY en Hoboken (waar ik ga wonen) uit mijn raam kijkend zie ik het Empire State Building!
Ik hoop natuurlijk van jullie te horen zowel reacties op de site als e-mails, veel mensen zeiden: "als ik iets persoonlijks kwijt wil stuur ik het wel naar je e-mail" nou dat kan altijd ik zal overal op antwoorden dat beloof ik!
Veel mensen heb ik het al verteld maar ik wil het ook nog even vastleggen op de site. Sinds ik weet van mijn vertrek naar de USA, dus sinds augustus 2004 voel ik me meer Nederlander dan ooit tevoren. Ik heb me via internet ook al aangemeld bij www.nlborrels.com alwaar alle Nederlandse expats in New York en andere locaties op de wereld elkaar kunnen ontmoeten. Tijdens mijn studie International Business in Maastricht vond ik het maar onzin dat expats naar elkaar toe trekken, nu ik er zelf middenin zit snap ik het volledig; er is geen volk zo gaaf als de Nederlanders: hoera, hoera, hoera (Bea nog van harte!)
Oeps het is alweer een lang verhaal, julie begrijpen wel dat dit voor mij de manier is om al mijn ervaringen vast te leggen en jullie daarvan ook direct op de hoogte te stellen!
Heel erg veel liefs uit New Jersey, ik denk aan jullie en ben dol gelukkig dat ik zo'n fijne vrienden en familie om me heen heb!
Knuffel Jolande
02 Februari 2005 - 05:55
Ome Rien Tante Annelies:
hoi jolande geweldig dat je ons bericht dat je goed bent aangekomen wij hopen dat het je daar voor de wind gaat en dat je sucses boekt dus dit korte bericht sluiten wij af met jolande blijf gezellig werken en blijf gezond groetjes voor jou en je colega's en een dikke knufel uit mierlo doeiiiiiii xxxxxxx -
02 Februari 2005 - 07:02
Knapsteaangetrouwdeneef:
Je hebt die vent van 44 toch geen toestemming gegeven, dat ie maar doorwerkt --> marktaandeel Philips in US is veel te laag, maar dat zal wel veranderen met een Nederlandse aan het roer.
Nogmaals veel success!!!!
Roger ZelkKennis
ps. alles uit Heeze met een korreltje zout nemen..!! -
02 Februari 2005 - 07:08
Marion & Hein, Cor & Hanneke En Mark:
Hoi Joke!
Fijn dat alles goed gegaan is! En wat moet dat een geweldig gevoel zijn zo\'n uitzicht op het Empire State Building...beter dan hier...ontzettend grijze lucht en al de hele ochtend miezer..jakkes!!
Nou heel veel succes toegewenst en tot gauw weer! Groetjes, Marion, Hein, Cor, Hanneke en Mark -
02 Februari 2005 - 07:20
Hester:
Fijn zo - ik kan je melden dat de META al de hele ochtend bezig is (onder leiding van Jiri) je kabels per setje in te pakken - met de nodige stickers etc. Ze zijn nu aan het nieten - lijkt mij minder dus ze doen het met een handig stripje. Ziet er goed uit - en ze leren een hoop van kabels ze zijn blij met de job (niet echt dus!). geniet ze! -
02 Februari 2005 - 08:34
John:
Rekken bij je buro zijn weg. Het wordt er niet vrolijker op. Je bent nu echt weg! -
02 Februari 2005 - 12:14
Je Ex-huisgenoot:
Gefeliciteerd met de veilige overtocht :) MK -
02 Februari 2005 - 14:28
Bram En Familie:
Hey jolande leuk dat je het daar zo fijn hebt nog bedankt voor je e-mail en sms je heb al weer veel meegemaakt zie ik wel. bij ons gaat ook alles goed. ik moet nu weer huiswerk maken en ik ga vanavond naar opa. met carnaval mag ik trouwns ook mee lopen met de drumband nog veel plezier -xxx-bram -
02 Februari 2005 - 16:42
JP,Saskia En Max:
Hallo Jolande,
Fijn dat je een goede reis hebt gehad wel lekker luxe met 3 stoelen.
Nou we zullen er een op je drinken met de carnaval (Max gaat als clown).
Heel veel plezier toegewenst en dat het weer daar maar beter mag zijn dan hier.
Groetjes van ons drieen -
03 Februari 2005 - 05:15
Edwin En Joan:
Hoi Jolande !
We hebben voor het eerst je site bezocht. Hartstikke leuk om je berichten uit de USA te lezen. Veel succes in je nieuwe omgeving gewenst. Liefs uit Thailand....Je hoort zeker nog van ons. -
03 Februari 2005 - 18:03
Sander:
Hee Jolande,
Ken je me nog? ;) Samen veel spelen in de speeltuin op de camping?! Crossen door de bossen?! Gaat er al een PHILIPS-lampje branden? Heb ik je toch nog (na veel www-opties te hebben geprobeerd) kunnen vinden! Heb een tijdje geleden te horen gekregen dat je naar de States zou vertrekken om daar het één en ander te gaan regelen. Lijkt mij een erg stoere uitdaging! Ik hoop dat je daar een erg leuke tijd tegemoet gaat en zal regelmatig je foto's bewonderen op je fotopagina.
Gr. Sander Herijgers
P.S. m'n e-mailadres is:
s.herijgers@armadasigns.nl
Tot spreeks! -
05 Februari 2005 - 22:55
Ine:
Hoi Jolande,
Zojuist je e-mailadres van je moeder ontvangen. Ik wens je een hele goede-gezellige-en leerzame tijd. Het weekend ga ik alles van je uitgebreid lezen, daarna hoor je wel weer wat.
Heel veel groetjes daar in de verte
Ine -
06 Februari 2005 - 12:12
Denny:
He jolan,
gaaf hoor! ik ben benieuwd naar al je avonturen, ik hou de site in de gaten.
groetjes Denny -
06 Februari 2005 - 16:34
Ome Rien Uit Mierlo:
hoi jolandeje hebt weer gestemd op max en zegt daarbij de rest ken de fok op maar pas opmeid ook dyllan van ons ilse staa erop voor baby van de maand maar ik denk dat je die niet mee rekent dus let op wat je schrijft opa,s en oma,s blijven altijd op hun hoeden nou meid toi toi toi groetjes daar in de us en tevens de groeten van ome rien en tante annelies doeiiii xxxxx -
07 Februari 2005 - 21:51
Bar:
Zo Jo, ontzettende expat! Klinkt goehoed die verhalen! Hoe is je team trouwens? Leuke lui? KOm je snel opzoeken, eerst even ' afreizen' ;-)
xB