Verjaardag & Thanksgiving - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu Verjaardag & Thanksgiving - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu

Verjaardag & Thanksgiving

Door: Jolande van de Kerkhof

Blijf op de hoogte en volg Jolande

08 December 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Verjaardag en Thanksgiving,

Zoals ik vorige keer al schreef zou er op 18 november een feestje voor me worden gegeven. Zoals het hier altijd gaat met mijn vrienden is er het ene moment helemaal niets en het volgende moment zit dan weer vol met verrassingen. Iedereen zou iets "eetbaars" meenemen voor de BBQ bij Kate (elk feestje is bij Kate in huis) dus ik had hamburgers, en hollandse koeken meegenomen (kano's en gevulde speculaas, die een Amerikaanse collega van mij via internet had gekocht... de kano's waren een hit! snap niet hoe ze die €0.99 koeken lekker kunnen vinden maar goed). Verder had ik ook allerlei schnaps meegenomen zodat we een aantal toasts (lees shots) konden doen om mijn verjaardag te vieren. Ik had nog een fles champagne liggen voor een goed moment en ik vond dat mijn verjaardag zo'n moment was dus hebben we twee rondes Champagne shots gedaan!

Na de BBQ begon ineens iedereen te zingen en kwam Nerissa binnen met een verjaardags taart met daarop 31 kaarsjes... ik weet niet waarom ze er 3 teveel hadden gekocht ;-). Echt super schattig, zo zie je maar dat je in een korte tijd toch goede vrienden kunt krijgen! Oh ja vergeet ik bijna, ik kreeg ook nog een fles Baileys cadeau!
Voor verjaardags fotos klik hier:

De week na mijn verjaardag was heel kort, maar 2 dagen werken. Ik had namelijk woensdag vrij genomen om mezelf eens goed te verwennen met een bezoek aan mijn favo nagelstudio en een bezoek aan de kapper (je weet wel die van de bruiloft). Helaas bleek de kapper niet meer werkzaam te zijn bij de salon en zat ik mooi met de gebakken peren.... ik wacht nu wel tot ik weer in Nederland ben en een nieuwe kapper uit kan kiezen, suggesties?? Omdat ik toch niet als Nederlandse Diva met een nieuw kapsel door Hoboken kon toeren heb ik de nagelstudio maar afgeblazen en mijn huis een schoonmaak beurt gegeven. Ook moest ik naar de supermarkt want op donderdag was het Thanksgiving! Thanksgiving is als feest groter dan kerst, 50 miljoen Amerikanen reizen rond die dagen naar familieleden dus op de wegen en op de vliegvelden is het een gekkenhuis. In principe vieren ze dat de pelgrims door de Indianen werden gevoed (jaja diezelfde indianen die zij daarna hielpen door ze dekens te geven met daarin het griepvirus, waaraan velen zijn gestorven). Thanksgiving wordt gevierd met Kalkoen! We waren met een man of zes (die niet naar pa en ma gingen), Richard uit NY, Christophe die uit Frankrijk was overgekomen, Brian en Kat en Steve uit Hoboken. Ieder had een gerecht waarvoor ze verantwoordelijk waren en het mijne was de kalkoen. Ik heb in mijn leven nog nooit zo'n grote kalkoen in mijn oven gehad en kwam er op woensdag achter dat zo'n ding 3 dagen moet ontdooien en vervolgens 2 uur per pound in de over moet (of zoiets). Ik pakte er dus mijn Nederlandse kookboeken bij en maakte 2 kalkoen gerechten: Kalkoen met Parmaham en Parmesaanse Kaas en een overnschotel van kalkoen en gerookte ham de basis van saus was een roux (geloof dat ik dat pas voor de 2e keer in mijn leven maakte) en wonder boven wonder lukte het nog ook! Al met al was het erg gezellig, Kat had zelf echte aardappel puree gemaakt (met de schil er nog in, das Amerikaans), Richard had tiramisu gemaakt, Steve Chocolate-Mudpie en Brian had de voorgerechten gemaakt, erg goed allemaal. De fransman was verantwoordelijk voor de wijn! Na het eten nog spelletjes gedaan en rond 2 uur lag ik in bed (het meest vreselijke van een feestje vond ik altijd dat mijn ouders dan de hele afwas nog gingen doen terwijl ik naar bed ging, maar nu het mijn eigen huis is wil ik voordat ik ga slapen ook alles schoon hebben....) Voor thanksgiving fotos klik hier: http://www.mijnalbum.nl/Album=CIGNF87Q

Op vrijdag hadden we ook nog vrij en ben ik met Brian en Christophe naar "Casino Royale" geweest, de nieuwe bond film. Nog nooit eerder James op het grote doek gezien, maar t was best imposant! De nieuwe 007 is niet zo knap als pierce... 's Avonds nog de leftovers gegeten van de avond ervoor en ik kan voorlopig geen kalkoen meer zien...
Op zaterdag was het de college football wedstrijd Georgia-Tech versus Georgia die natuurlijk weer door Tech werd verloren en ik weer 3 1/2 uur van mijn leven heb verspeeld voor de tv. Op zondag kwam Jen (vriendin) terug van een bezoekje aan haar moeder in Florida en omdat die relatie niet zo lekker loopt had zij wel zin om opgefleurt te worden dus zijn we uit gaan eten die avond. Jullie lezen het goed de hele week stond in het teken van eten waardoor ik de afgelopen week weer flink aktief aan mijn "een maaltijd per dag" regime ben gegaan.

Afgelopen week was niet heel bijzonder, veel gewerkt en mijn een na laatste Spaanse les gehad. Ook moet ik veel regelen mbt mijn verhuizing naar Nederland. Zo komen ze 20 december alles inpakken en wordt 8 december mijn auto voor de laatste keer door Volvo USA in de beurt genomen. Sven gaat met mijn meubels mee in de container. Afgelopen weekend heb ik veel op de bank en in bed doorgebracht omdat ik me erg ziek voelde, keelpijn, hoofdpijn, verstopte neus, je kent het wel... vraag me dan altijd af of het echt een griepje is of misschien stiekem toch een klein beetje stress van de grote verandering in mijn leven in het nieuwe jaar. Op zondag voelde ik me goed genoeg om te gaan shoppen dus naar Woodburry Commons gereden en weer n's flink tekeer gegaan in de winkels aldaar.

Deze week moeten 101 presentaties af voor de ProCo, de MT meeting, de Strategie etc zal blij zijn als ik zaterdag in het vliegtuig naar Wenen zit. Tis wat he dat ik zaterdag moet vliegen op zondag aankom voor een meeting op maandag... op zo'n manier vliegt je leven wel voorbij! Ben dus in de week van 14 dec in NL maar heb bizar weinig tijd om af te spreken. Ook weet ik nog steeds niet wat ik met kerst ga doen, maar skieen lijkt zeer onwaarschijnlijk omdat de auto vol zit. Iemand nog een ski-aanbod voor kerst???

Vanaf 20 december ben ik dakloos dus zal ik jullie op de hoogte houden over de belevenissen van Jolande de eeuwige-hotelgast.

Heel veel liefs weer en tot snel denk ik!
Jolande

• 09 December 2006 - 12:32

Maarten:

Ha, ben ik ook een keer de eerste die reageert. Na twee jaar USA weer terug in Brabant. Leuke job (volgens mij). Komt alles toch nog goed. Je zult vast die gekke amerikanen toch ook gaan missen, gelukkig zul je ze in je werk nog vaak tegenkomen. Fijne december toegewenst.

• 09 December 2006 - 13:50

Roos:

Hoi Jolande,
    Ze hebben in NY toch vast ook wel een daklozenopvang waar je de kerstdagen door kunt brengen ? Had nou toch nog maar een stukje van die kalkoen bewaard !
    Zielig hoor dat Philips je net voor de feestdagen op straat zet!
    Succes met de laatste loodjes ! Onwerkelijk dat je over 2 maanden alweer "gewoon" in Eindhoven terug bent.
    Tot snel hoop ik.
    Liefs en groetjes van Marcel, Susanne en Luuk.
    Roos.

• 09 December 2006 - 14:07

Yorktax@aol.com:

if only i could understand all this foreign lingo

love
    Mary xxxx

• 10 December 2006 - 13:04

Angelique:

Ha Jo'tje,

Zo te lezen breekt er toch wel een hektische tijd voor je aan. Heel veel succes in ieder geval met het inpakken van alles en pak je ontspanning!
    Wij staan er goed voor; na roerige maanden gaan we donderdag voor 4 dagen naar Madrid;-) Al met al heerlijk om er even samen op uit te gaan! Verder kan ik je geen bod doen voor een wintersport met kerst; wij gaan zelf pas een week later. Mocht je met kerst thuis zijn, dan kan je in ieder geval met ons op stap op tweede kerstdag.... (ga er tenminste van uit dat we dat wel zullen doen...)Mocht je dat leuk vinden dan moet je het nog maar even laten weten! Heel veel groetjes weer en tot snel, doei

• 11 December 2006 - 09:46

Babette:

Hey Jootje,

Nou aan een goede kapper kan ik je zeker helpen! Een uitdaging, want de dame in kwestie is zwanger... dus een tijdje behelpen zit wel in het schema!

Voor wat betreft een failproof turkey kan ik je nog wel helpen aan een goed recept... shit het lijkt vraag het Mona wel!!!!

Met andere woorden de opvang staat voor je klaar als je binnenkort weer een dutchie bent!

Hoop je snel te zien.

Liefs Babette

• 12 December 2006 - 11:52

Denny:

Nou, Ski aanbod genoeg, half nederland heeft geanuleerd want er ligt namelijk bijna nergens sneeuw!
    P.s. Je kaartje is aangekomen en nog optijd ook, leve de postbodes!

• 12 December 2006 - 13:31

Marionneke:

Hoi Joke,

Helaas wij gaan ook niet skien met kerst...wens je toch hele fijne kerstdagen toe!

Veel liefs,

Marionneke

• 12 December 2006 - 15:59

Hotske:

Howdy ! Veel sterkte met de laatste loodjes en geniet nog even van je laatste dagen in de States. Mocht je nog een logeeradresje zoeken: na wat rondzwerven heb ik binnenkort een appartement in de Pijp - Welcome !
    Hug,
    Hotske

• 17 December 2006 - 19:05

Ilse:

Hé Jolande,
    Dat is ff een tijd geleden hé.
    Ik had ook ff de tijd nodig om al jou verhalen te lezen,
    Wat een gebeurtenissen heb jij allemaal meegemaakt zeg.

Als 1ste gefeliciteerd met je promotie.
    Helemaal toppie hoor.
    Ook nog gefeliciteerd met je verjaardag, beter laat dan nooit toch :-).

Ik las ook dat je zeker niet bent overgeslagen met je verjaardag.

Kalkoen maken kan je ook mmm lekker hoor, kom je dat ook een keer in Purmerend doen :-))

En je komt alweer snel thuis, ook dat zal iedereen erg lekker vinden, zeker je ouders denk ik.
    Nou ik ga je weer helemaal bij houden.

Dit verhaal wordt nu al zo lang dat ik maar ff stop met kletsen.

Spreek je snel weer , via je site.

Groetjes je nichtje Ilse

• 17 December 2006 - 20:02

Renate:

He lannie,

Sterkte en succes met de verhuizing. Tot gauw.
    Groetjes van Renate en d'r mannen xxx

• 24 December 2006 - 18:58

Saskia:

Ha die Jolande,

Sorry,sorry,sorry dat we zolang niks van ons hebben laten horen maar ja hier zijn we dan weer.

Het is nu kerstavond en JP kijkt even sport gezellig he?
    Ik wilde je even fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen.
    Het zal wel een spannend jaar voor je gaan worden met al die veranderingen maar ik weet zeker dat alles je gaat lukken.

Hier gaat ook alles zijn gangetje.Als je weer in Nederland bent komen we wel een keertje op de koffie.Kun je Max weer eens live zien en horen want hij praat als brugman.
    Ik hoop dat je mij nog herkent want ik ben inmiddels 35 kilo lichter.
    Met JP gaat ook alles goed.Hij is momenteel gedetacheerd bij Organon in Oss en misschien volgt in februari nog een half jaar maar dat wachten we maar af.

Heel veel liefs van ons drieen en tot volgend jaar!!