American Wedding... - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu American Wedding... - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu

American Wedding...

Door: Jolande van de Kerkhof

Blijf op de hoogte en volg Jolande

20 Oktober 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hallo allemaal,

Als ik hints geef dat ik nieuwe fotos wil dan krijg ik ze ook... Inge en Roger hebben fotos van Renate mee gekregen voor mij die nu weer op de koelkast hangen... Vergaten ze alleen een foto van hun eigen Fleur...(die komt nog wel denk ik).

Vorige week hard gewerkt en op dinsdag naar Willie McBrides gegaan (een kroeg in Hoboken) aldaar speelde ik mijn eerste echte darts wedstrijd. We spelen doubles en singles (dus 1 tegen 1 of 2 tegen 2). Omdat het mijn eerste keer was durfde ik niet 1 tegen 1 dus speelde ik samen met Brian tegen onze tegenstanders. Het was echt een close finish, maar toch verloren we.

Op weg naar mijn werk op woensdag vroeg Brian wat ik voor de bruiloft aan zou trekken. Dus ik vertelde van de nieuwe kleding die ik in NL had gekocht. Nou dat was toch echt niet goed genoeg zei hij en ik moest toch echt een jurk aan. Dus helemaal in de stress heb ik Evelyn gevraagd die middag tijdens lunch met mij een jurk te gaan kopen. Ze nam me mee naar Lord and Taylor een soort hele luxe bijenkorf alwaar ik 12 jurken heb gepast en natuurlijk stond de laatste het leukst. Helemaal blij werd ik ervan, want hoe groot is de kans dat je in 1 uurtje een perfecte jurk vindt? Vervolgens mocht ik van haar nog allerlei accessoires lenen, zoals lange oorbellen, pumps, een klein tasje etc allemaal om het ensemble "af" te maken. Ik voelde me ook echt TOP op het feest, maar daarover later meer!

Op vrijdag ging ik uit eten met een collega van me (Christella) en haar man en vrienden van ze in Hoboken erg gezellig, ik besloot niet teveel te gaan drinken omdat ik zaterdag de bruiloft had, maar tja appletinis hakken er altijd wel in ;-) !

Zaterdag ochtend vroeg wakker want ik moest ter voorbereiding van de bruiloft naar de nagel salon. Ik besloot dat ik zowel mijn tenen als mijn handen in French Manicure/Pedicure wilde, maar dat duurt dan weer ff langer dan normaal... dus 1 1/2 uur later zat ik op hete kolen omdat ik een afspraak bij de kapper had om mijn haar te laten fohnen. 2 Minuutjes te laat kwam ik daar aan en ging Paul me helpen. Paul had wel trekjes maar was geen homo, gewoon een erg gezellige man. Hij vroeg waar ik vandaan kwam en vertelde me dat hij jaren lang de haren van Adam Curry deed toen hij en Patricia Paaij nog in America woonden. Echt super cool. Hij vond mijn haar trouwens prachtig en wilde me de volgende keer knippen naar zijn inzicht. Dat ga ik dus ook laten doen! Hij nam ook goed de tijd voor het fohnen en zat ik na 1 uur ook op hete kolen in de kappers stoel want ik moest nog naar huis, mijn jurk aan, make-up op je kent het wel en mijn date smste dat ie al in Hoboken was. Uiteindelijk rush rush en op naar de bruiloft. Het was in een kerkje in New Jersey, een traditioneel Katholieke mis. In de kerk kwamen Arjan en ik erachter dat we aan de verkeerde kant waren gaan zitten (achter de bruidegom) dus tijdens de communie zijn we snel naar de andere kant gesneakt zodat 3 minuten later toen het bruidspaar uit de kerk ging we aan de juiste kant zaten!!!

Tussen kerk en feest zaten 2 uurtjes dus die hebben we doorgebracht in het hotel waar al mijn collegas die uit alle windstreken van de states kwamen bleven slapen. Daar werden we om 17:30 opgehaald en naar de locatie gereden. Van 18:00 tot 19:00 was er een Coctail uurtje met zo ontzettend veel snacks dat het bijna een diner leek. Toen van 19:00 tot 24:00 wat zij de Reception noemen wat eigenlijk een soort diner dansant is. Alle collegas zaten bij elkaar in de buurt aan 4 tafels dus we hadden lol voor tien! Ik heb echt uren op de dansvloer gestaan en mijn date was een perfecte gentleman!
Voor fotos klik hier:

Tussendoor haalde Brian Inge en Roger van het vliegveld omdat ik natuurlijk aan het feesten was. Na 12 uur werden we weer naar het hotel gereden waar we nog 1 1/2 uur door konden feesten. En kwam Brian ons ophalen om ons weer veilig in Hoboken te krijgen.

Op zondag ochtend heb ik voor Roger en Inge pannenkoeken gebakken en leek het wel sinterklaas want ze hadden allemaal cadeautjes bij zich, zelfs van Renate allerlei tijdschriften (en die was er niet eens bij), ik heb de leukste nichtjes van de wereld! Om 9:30 naar de outlets in New York gereden. Natuurlijk kochten we weer allemaal teveel nieuwe dingen en vooral Fleur is erg verwend, met al d'r Ralph Lauren, Tommy Hilfiger kleertjes. 's avonds zijn we Thai gaan eten in Hoboken en moest ik helaas de rest van de week werken. Inge en Roger hebben toen New York City onveilig gemaakt!
Op dinsdag was het natuurlijk weer darts en heeft ook Roger nog 1 rondje darts gegooid. Op woensdag moest ik naar Spaanse les, maar dat kwam heel goed uit want zowel Roger als Inge lagen te slapen toen ik thuis kwam en toen ze allebei naast me op de bank zaten (moe van al het geloop in NY) had ik wel even medelijden. Maar niet te lang want zij hadden tenslotte vakantie ik moest gewoon werken. Donderdag avond zijn we ter afscheid nog even gaan eten bij Mikie Squared op het terras en namen we Indy mee. Indy is de hond van Brian die deze week bij mij logeerde omdat Brian op cursus was. Normaal zou ik dat niet doen maar omdat Brian Arjan en mij naar de bruiloft bracht en ophaalde en ook mijn familie op het vliegveld ging ophalen vond ik dat het minst wat ik kon doen. Roger en Inge hebben zelf ook een hond dus dat kwam goed uit, zeker omdat Roger Indy elke morgen ging uitlaten!!! Gisteren zijn ze weer naar huis gevlogen.

Dit weekend heb ik lekker niks op de planning omdat het volgende week weer heel druk wordt.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen en tot snel maar weer!

liefs Jolande

• 20 Oktober 2006 - 14:47

Babette:

Nou hoe groot is de kans, zit op m'n vrije dag thuis te skypen met m'n mams die momenteel in Wisconsin verblijft en zie jouw berichtje verschijnen!!! Helaas ben je niet online met Skype anders belde ik je direct!
    Nu Bowie even slaapt heb ik wel behoefte aan een "volwassen" gesprek, alhoewel ik twijfel ofdat ik jou daarvoor moet bellen ;-)

Zie dat je het nog steeds goed maakt in de States en twijfel of we je nog ooit terug krijgen naar dit, vandaag vooral natte kikkerland. Maar we blijven hopen toch?

Liefs Babette

• 20 Oktober 2006 - 14:49

Babette:

Sorry moet nu ik de foto's heb bekeken toch nog iets kwijt...
    WOW dress en nice date!!!
    Lenen? Ik lijn me er wel in!!!!!!!

• 20 Oktober 2006 - 14:52

Angelique:

Ha Jo'tje

Uiteraard is de vrijdagmiddag een ideaal moment om jouw belevenissen te lezen en natuurlijk ook even de foto's te bekijken! Ik kan me helemaal voorstellen dat je blij was dat je geslaagd was voor een jurk!! Zelf hadden wij laatst ook een bruiloft in black tie en al zeg ik het zelf.... ik had ook een mooie jurk geregeld en dat voelt helemaal ok he;-)Iedereen zal ongetwijfeld beginnen over die date van je, want daar laat je wel erg weinig van los......?! In het eerst volgende verslag verwachten we hier wel iets meer over!! Het weekend gaat hier zo beginnen; eindelijk weer eens een traditioneel weekend dat niet helemaal volgepland staat. Vanavond gaan we ff naar de kroeg, morgenavond twee verjaardagen waarvan we er één laten gaan en zondag ziet er ook erg relaxed uit tot nu toe. Afgelopen weekend waren we met z'n tweetjes drie dagen naar Blankenberge en dat is ons erg goed bevallen. Het zonnetje scheen nog dus we hadden weer volop mazzel! Goed, tot zover weer. Héél veel groetjes en natuurlijk alvast een heel goed weekend!!

• 20 Oktober 2006 - 14:58

Jolande:

Babette wat is jouw SKYPE adres?

• 21 Oktober 2006 - 17:41

Joan:

He Jolan,

Het is even geleden, maar ben er weer hahaha heb net even je foto's bekeken en ik moet zeggen mooie jurk ,staat super !!!

Leuk weer je verhaal te lezen......

Liefs van Joan xxx

• 22 Oktober 2006 - 17:20

Barrr:

Goh, al die hete kolen....was het gezellig met je date eigenlijk? Enne....kan ik al ONE HUNDRED AND EIGHTY roepen?
    Hier alles goed, de herfst doet echt zijn intrede, en de vakantie staat ook voor de deur (nog een weekje of 7....)

liefs!

• 22 Oktober 2006 - 17:58

Dirk:

Ha die Jo mooie fotos. Ben jij nu langer op de fotos of waren het kleine Amerikanen ? greetings
    Dirk

• 22 Oktober 2006 - 18:26

Marc Benninga:

Hoi Yolande, via Linkedin kwam ik uit op de website met alle mooie foto's. Getting more beautiful every day. Met ons alles goed, wonen nu in Den Bosch met kleine van 1 jaar; én ben weg bij Philips. Hartelijke groeten, Marc

• 23 Oktober 2006 - 08:18

Anky:

Ha dame, wauw wat een jurk! En die kapper moet je houden! Enneh...ik sluit me aan bij Angelique, natuurlijk willen we alles horen over je date ;-) Dikke kus en tot snel.

• 25 Oktober 2006 - 21:14

Nicoline:

Hoi jolande,
    Nou, nu ik mijn oude computer bij het grof vuil heb gezet en het digitale tijdperk ook bij mij eens vorm gaat krijgen, kan ik eindelijk ook eens je foto's bekijken! En inderdaad, ik ben het met iedereen eens; je bent een echte 'hottie' in de jurk en met gestyled haar. En die date was ook niet verkeerd...was ie ook echt leuk? (hint hint) . Verder hier alles oke. Heb net weekje vakantie gehad en ben nu weer uitgerust en dus ook weer heel gezellig voor de kids in mijn klas. Verder ben ik momenteel in de ban van het salsadansen; echt gaaf! De
    groetjes, ook voor Brian, liefs Nicoline

• 27 Oktober 2006 - 12:57

Gonny Kessels:

Wat heb jij het toch druk met van alles en nog wat,
    Maar wel echt gezellig ,je zult je niet gauw vervelen. veel lieve groeten Theo en Gonny

• 09 December 2006 - 10:22

Yorktax@aol.com:

if only i could udnerstand all this foreign lingo

love
    Mary xxxx