God Bless America...
Door: Jolande van de Kerkhof
Blijf op de hoogte en volg Jolande
06 Juli 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Vandaag regende het overigens verschikkelijk en op weg naar mijn werk had ik enorme last van aquaplaning, ik besloot het nog een kans te geven maar als ik binnen 30 seconden weer de controle over het stuur zou verliezen zou ik omdraaien en ja hoor het gebeurde weer. Net daarna belde een collega om aan te geven dat het net een parkeerplaats was op highway 80 dus ik ben weer lekker naar huis gereden. Vandaag dus thuis gewerkt en dat is toch fijn, ik was echt enorm productief en heb gedaan waar ik normaal zeker anderhalve dag over doe (op het werk wordt je elk moment in een vergadering getrokken of komt iedereen dingen aan je vragen).
Afgelopen weekend was een heel lang weekend (4 dagen) waar ik eerst enorm tegenop zag omdat zo goed als iedereen die ik ken weg zou gaan uit Hoboken, maar zoals altijd viel alles op zijn plek. Na de "kater" van het verlies van Oranje hoefde ik in ieder geval niet meer "voor het kastje" te zitten (zoals mijn pa tv kijken noemt), maar het betekende ook dat ik mezelf dus bezig moest houden met allerlei andere dingen. Ik ben dan ook donderdag gezellig wat gaan drinken met Tove het meisje uit Noorwegen en dat was heel leuk, zij was ook alleen het weekend dus besloten we zondag naar het strand te gaan. Zelfs mijn Franse collega zou met zijn cabrio naar Canada gaan... oh ja dat vergeet ik bijna, donderdag en vrijdag ben ik met die Franse collega mee gereden naar het werk, hij huurt namelijk steeds auto's omdat ie hier maar voor 4 maanden is. Hij had dit keer een Ford Mustang Cabrio, dus dan hoef je mij niet te vragen of ik mee wil rijden... 's morgen is het best koud maar met het dak eraf en de verwarming aan is het best te doen. Het deed me denken aan de bruiloft van mijn nichtje Renate voor wie ik een Alfa Spider Cabrio had geregeld voor d'r bruiloft en met wie ik ook een dag door NL ben gaan rijden in dat ding met de verwarming aan en het dak eraf. Anyway vrijdag op weg naar huis rook het naar regen en ik zei tegen Christophe misschien moeten we even stoppen en het dak sluiten, nog geen 3 minuten later begon het te gieten alsof het al jaren niet meer had geregend, gelukkig was het dak dicht...haha! Zaterdag was het de BBQ van Lisette en George ergens in New Jersey het was heel leuk met zo goed als alleen maar nederlanders, waaronder 3 meisjes van 18 die net hun VWO examen hadden gehaald (dochter van vrienden van Lisette met haar vriendinnen). Meisje van 18 lachen echt overal om en omdat ik 45 minuten met ze in de auto zat omdat ik ze naar de BBQ reed lag ik ook binnen no-time in een stuip van het lachen... Zondag zoals gezegd naar het strand waar ik een goed kleurtje heb opgebouwd, nu is het strand en alle casinos en musea etc in New Jersey gesloten omdat de staat geen geld meer heeft...achterlijk he, ben benieuwd hoe lang dat gaat duren. Op het strand nog lekker liggen bellen met Niki die vertelde dat zij en Jeroen in September op bezoek willen komen, erg leuk!
Maandag en dinsdag was ik in Pennsylvania op bezoek bij Marja. Ryan was inmiddels al 3 maanden en ik had hem nog steeds niet gezien, ook had ik natuurlijk Marja en Kyle (2 jaar) al heel lang niet meer gezien dus het was heerlijk om bij te kletsen. 's Avonds hebben we de BBQ opgestookt en heerlijk bij kunnen kletsen over het wel en wee in ons leven en vooral de mannen; of gebrek daarvan... haha. Dinsdag met de kids naar de speeltuin en daarna weer 2 1/2 uur rijden terug naar Jersey eenmaal daar gekomen werd ik uitgenodigd voor een BBQ bij Kate, ja het kan niet op en zijn we daarna met z'n allen vuurwerk gaan kijken want het was tenslotte "indepence day".
Nu weer even 2 daagjes werken en dan weer weekend. De laatste keer dat ik terug kwam uit Nederland zat er een aardige nederlandse vent naast me die in New York woont, hem ga ik dit weekend Hoboken laten zien... I'll keep you guys posted.
Ik hoorde overigens dat jullie erg genieten van de date verhalen en wat ik nog niet had geschreven is dat voor het eerst niet alleen de deur voor me is open gehouden maar ook de deur van de auto, wow echt een bizar, maar heerlijk gevoel je voelt je echt een prinsesje.
Ik heb nog een paar foto's maar niet teveel van de afgelopen tijd....
Heel veel liefs weer vanuit New York
Jolande
06 Juli 2006 - 06:55
Sneaky:
He Jo, Jeroen en ik willen rond de 22ste september komen. We gaan wsl dit weekend boeken. Komt het nog steeds uit? We blijven een dag of 5, is de planning.
Enne ... ik wil wel meer details dan alleen hoe galant de mannen zijn ;) -
06 Juli 2006 - 07:51
Ivo:
Ach ieder z'n meug. volgende week zondag crossen we naar Toscane en hopen we daar maandag aan te komen, even 2 weken helemaal niks doen ! groeten ! -
06 Juli 2006 - 09:05
Babette:
Hey Jootje,
Ik hoor het je nog zeggen, blehhhh amerikaanse mannen... Het zou echt wat voor jou zijn om een vrijgezelle NEDERLANDSE man in New York te strikken hahaha...
Ik kwam gister in een voorleesboek van Bowie toevallig jouw foto met haar als baby tegen, jeetje wat is dat al lang geleden zeg! Mis eerlijk gezegd jouw vrolijkheid hier op het werk nog steeds een beetje! Zeker toen ik ook nog de foto's van ons Beekse Bergen incident tegen kwam, jij nog een Baileys???
Groetjes, Babette -
06 Juli 2006 - 13:50
Marja:
Leuke foto's! en vanavond maar weer BBQ.... het werkte wel goed eigenlijk zonder een gat in het deck te branden....
Het was gezellig dat je er was!! en hopelijk woon ik snel wat dichterbij je in de buurt -
11 Juli 2006 - 20:45
Maarten:
Goed om te lezen dat je naast je werk ook veel leuke dingen doet. Overigens weinig reacties van je collega's. Ik zie bij Philips regelmatig toch dat blauwe vlaggen scherm op de beeldschermen. Lezen doen ze wel, maar leuke reacties plaatsen.... bij deze. -
12 Juli 2006 - 23:11
Hotske:
Hi Jolande, Wat ontzettend leuk om te lezen ! Wij zijn ook net naar Belize geweest, dus kunnen je nog heel veel tips geven. En als je via Houston vliegt ... plak er nog wat dagen aanvast ! Wij wonen best leuk (understatement) en Alex kan fantastisch koken, ook op de BBQ !
Hopelijk tot snel ! -
16 Juli 2006 - 09:33
Michai:
't is toch geweldig zo'n avontuur en iedere dag is voor jouw weer een nieuwe verassing, heerlijk als je dat kan!
Veel plezier nog daaro!!
18 Juli 2006 - 12:03
Gonny Kessels:
Hallo Jolande
Wat is dat toch leuk om zo op de hoogte te blijven wat je daar allemaal doet.Het is echt een prinsessen leven,zoveel als je mee kan maken.
Ja ik geloof ook wel dat je een druk leven hebt.Maar je kunt veel aan
Wij zijn net terug van Spanje 4weken.erg fijn gehad.en daarna naar een bruiloft in Londen,was ook leuk,behalve dat Theo vreselijk veel pijn had aan z'n oor.Hij was daags te voren nog geopereerd,en we hadden al geboekt. Ik zei,we gaan maar niet,maar hij wilde toch gaan met het hele gezin.
Zo nu ben je weer op de hoogte ,veel liefs en groeten Theo en Gonny