Bijna vakantie... - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu Bijna vakantie... - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu

Bijna vakantie...

Door: Jolande van de Kerkhof

Blijf op de hoogte en volg Jolande

25 Juni 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Nou ja vakantie... 4 dagen vrij voor de viering van 4th of July (Independence day). Maar das pas volgende week nu eerst voorbereiden op het voetballen van vandaag, ik zit al in oranje kleding en over dik een uur neem ik de bus naar New York om vervolgens weer met zo'n 300-500 NLers naar het voetballen te kijken.

De afgelopen 2 weken waren wat werk betreft vrij rustig, onze business manager uit Europa was op bezoek en die heb ik een avond mee uit eten genomen en vorige week vrijdag hadden we in New York een jaarlijkse Marketing Dag. Alle marketeers die voor Philips in Amerika werken (voor Medical Systems, Dap, CE, of Lighting) waren aanwezig. We kregen training over nieuwe processen en de acteur die ons nieuwe scheerapparaat van DAP op tv promoot was er om e.e.a. aan elkaar te praten. Mocht je het nog niet op internet hebben gezien ga naar: http://www.shaveeverywhere.com/
Die avond gegeten bij Markt ter ere van Brian's verjaardag. Markt is mijn favoriete restaurant in New York. Het is een Belgisch restaurant/grand cafe waar je kroketten (garnalen) en mosselen met friet en mayonaise kunt krijgen, ook veel imposantere gerechten maar daar ga ik niet voor ik ga juist voor die lekkere friet met Mayo. Het is de enige plek in de USA waar ze je niet gek aankijken als je je frietje in wat mayo dipt.
De dag erna zijn we met een hele groep naar Queens gegaan alwaar er een echte bier garten is. Het is net zoals op de Munchener Oktober Bier festen, je zit aan lange tafels en drinkt... ik kan proberen het interessanter te maken maar, tja, dat is het eigenlijk wel, hihi.

Vergeet ik helemaal te vertellen over mijn tandarts ervaring. Voor het eerst sinds mijn vertrek naar de USA naar een echte Amerikaanse tandarts geweest. De praktijk zit bijna bij me om de hoek en de dames waren ontzettend aardig. Na het gewone onderzoek, de foto's en het tandplak-vrij maken van mijn gebit gingen ze ook nog met wat polijst spul aan de slag, dat had ik nog niet eerder meegemaakt maar was wel een grappig gevoel. Bij vertrek kreeg ik ook nog een tandenborstel, flos en tandpasta, schijnt hier heel normaal te zijn.
EN... ik ben bij de oogarts geweest. Ik heb mijn bril inmiddels zo vaak op dat ik dat ik graag lenzen wilde. Hier wordt elke opticien/brillen winkel geleidt door een oogarts en kreeg ik dus eerst een heel uitgebreid onderzoek met allerlei apparaten die ik nog nooit in mijn leven heb gezien. Hij zei dat m'n ogen iets verslechterd waren tov mijn bril. Ik kon gelukkig diezelfde dag nog terug komen om "lens in- en uitdoen les" te volgen. Ik bleek een natuur talent want het lukte meteen goed. Ik was alleen niet erg onder de indruk van wat het voor mijn ogen deed, toch wilde de oogarts dat ik ze een week inhield en dat heb ik ook gedaan. Afgelopen donderdag terug gegaan en nieuwe lenzen gekregen waarvan ik vind dat ze beter zitten, ook die moet ik weer 1 week inhouden en dan zien we of ik misschien nog andere lenzen nodig heb...

Gisteren naar de film "click" geweest die enorm grappig was dus als ie draait in NL is het een aanrader. En woensdag naar de film "Crash" die had ik al gezien maar die draaide op de pier in Hoboken in de buitenlucht dus en dat vond ik wel grappig. In het gras op een deken liggen onder de sterren, met uitzicht op New York en dan film kijken... Hoboken is echt enorm gaaf.

Goed ik houd het kort want ik moet zo naar New York. Veel liefs weer en tot snel!?

Jolande

p.s. geen foto's deze keer maar ik zal er vandaag een paar maken van honderden gekken in oranje...

• 25 Juni 2006 - 16:58

Joan:

Heel goed hoor dat je naar ons Nederlands elftal gaat kijken !!!! straks over 2 uurtjes is het hier zover.Edwin zit in Duitsland Neurenberg met zijn kleine broertje grappig hé die hebben de tijd van hun leven saampjes je zal ze op tv niet herkennen hahaha ze zagen er niet uit in al dat ORANJE !!! hiihihi ik zal je de foto's laten zien op mijn site. Veel plezier met kijken enne heel hard roepen hé HOLLAND HOLLAND........

Lieffie ik zou zeggen tot mails maar weer

Dikke kus van Joan xxx

• 26 Juni 2006 - 11:14

Angelique:

Ha Jo'tje,

Laat die foto's van die mensen in oranje maar zitten, want ik denk dat de meesten hier daar niet meer op zitten te wachten na de wedstrijd van gisteren;-)
    Wij hebben de wedstrijd gekeken in de Gaper op het Wilhelminaplein; perfect zicht, maar wat een dramatische wedstrijd.....
    Verder hebben we zaterdag Gilles zijn spullen over gehuisd, dus vanaf afgelopen weekend wonen we definitief samen; spannend!! Zaterdagavond even de stad in geweest voor Fiesta del Sol en gisteren hadden we een familiedag met CE in de Beekse Bergen. Al met al dus weer genoeg te doen!

Heel veel groetjes weer en tot de volgende keer;-)

• 26 Juni 2006 - 15:00

Babette:

Tja, Oranje he.... ik nam vanmorgen afscheid van Center Parcs alwaar slechts de containers aan de binnenzijde nog oranje gekleurd waren! Erg jammer dat ze niet door zijn, ondanks dat ik geen voetballiefhebber ben... Maar ook dat moet ik niet al te hard roepen!
    Verder eigenlijk weinig nieuws. Geen samenwoonpraktijken zoals Vugje hierboven, geen wedstrijden in de kroeg of een Fiesta Del Sol... Getver, eigenlijk ben ik stiekem heel jaloers op je! Wonend in Hoboken alwaar je in de open lucht een filmpje kunt pikken hahaha. Oh I only wish....

Liefs Babette