Back in the States
Door: Jolande van de Kerkhof
Blijf op de hoogte en volg Jolande
10 April 2006 | China, Shanghai
Het was me het tripje wel zeg.... poeh poeh ben er nog moe van ;-).
Op zondag 25 maart vloog ik van Newark naar Beijing, 14 uur in economy class. Er zaten nog 4 andere collega’s in dezelfde vlucht 3 inkopers en 1 product manager. Ik zag enorm op tegen zoveel uur opgesloten zijn maar moet zeggen dat het al met al erg mee viel!
Ik zat in de stoelen direct achter business class , daar heb je altijd extra ruimte, naast een man uit Ecuador en zijn zus die samen een bedrijf hebben wat schoenen importeert in Ecuador. Leuk om een klein beetje mijn Spaans te oefenen en mijn aantekeningen van mijn les te laten controleren! Op Beijing moesten we overstappen naar een vlucht van China Southern Airlines naar Guangzhou. Van vorige ervaringen wist ik dat het eten echt verschrikkelijk was dus had ik een salade meegenomen, het hele Jersey team zat te watertanden toen ik die opende. In Humen staat het hotel waar de meeting was, prachtig hotel 5 sterren voor $35 per nacht! Eerste dag waren het presentaties van het management en de tweede dag afspraken met de leveranciers om door hun prestaties heen te lopen (pro-activeness, Responsiveness, price etc). Een van de leveranciers nam ons mee naar een Teppanjaki restaurant wat wederom erg lekker was.
Brian en ik werden op donderdagochtend opgehaald door een leverancier om hun fabriek in Shenzhen te bezoeken. Wat we niet wistten maar wat wel leuk is is dat we hun 2e grootste afnemer zijn! Ook hadden ze goede ideeen mbt onze nieuwe super-high-end range cables. Natuurlijk werden we die middag meegenomen voor een echte Chinese lunch (op zo'n draaiplateau) en met "stokjes" eten. Het mag gezegd worden ze hadden een top keuze gemaakt. De leverancier bracht ons die avond terug naar Hong Kong waar we in hartje centrum logeerden. Na 5 dagen Chinees weer voor het eerst westers gegeten in een Irish Pub in HK, voor mij en Brian hoefde dat niet maar de rest had het al gehad met het Chinese eten. Op vrijdag in HK opgehaald voor een ander fabrieks bezoek, dit keer kwamen we erachter dat we hun no.1 afnemer zijn! Op weg terug strandden we voor een tunnel waar net 2 min. vantevoren een bus in de fik was gevlogen. Brian ging kijken maar kwam snel weer terug toen en hele horden mensen schreeuwend en gillend de tunnel uit kwamen rennen. Na 1 1/2 uur was de politie zo slim om de middenberm te openen en ons te laten keren. Helaas was de binnendoor weg inmiddels ook niet meer mogelijk vanwege een ongeluk. Uiteindelijk zijn we met de trein van Shenzhen naar HK gegaan en dat was echt helemaal top 45 minuutjes! In HK waren de Rugby Sevens (groot Rugby toernooi) dus het stikte er van de Engelsen en Australiers die goed dronken door de stad liepen...
Op zaterdag nam Divo (een oud-collega uit de US) me mee naar HK-island waar hij wil gaan wonen (ons hotel staat op de Kowloon zijde). De apartementen waren allemaal vies en heel erg klein dus dat liep op niets uit. Die middag naar Stanley market gegaan omdat John en Carmela daar op terras zaten en nog even met mijn voetjes in de zee gestaan! Van Stanley naar "the peak" gereden omdat je daar een prima uitzicht hebt over HK! Die avond heerlijk Italiaans gegeten (inmiddels was ik ook toe aan westers voedsel) en daarna in Sticky Lips gaan drinken. De bar stond vol met hoeren waarvan van de helft niet duidelijk was of het vrouwen waren... lekker!!!
Zondagochtend vlogen we met China Eastern naar Shanghai en werden we volkomen onverwacht ge-upgrade naar Business Class echt helemaal top in de nieuwe Airbus 333. Het was mijn 1e keer in business claas! Brian was al een dag eerder vertrokken omdat hij een vriendin heeft in Shanghai die model is en kaarten had voor de show van Armani en de after-party. Jammer dat ik die gemist heb... In Shanghai hadden we gesprekken met de sales organisatie en winkel bezoekjes op de plannen, ook kwam de grote China CE baas een presentatie houden over het belang van Accessories in China! Mijn kabels hangen al bij 1 retailer genaamd Gome en toen ik ze zag was ik toch wel heel trots. Ook werden we door onze collegas mee uit eten genomen (Chinees voor lunch en diner) maar dat was echt slikken en vooral niet nadenken waar het naar smaakte... In Shanghai staat de hoogste toren van de wereld en kun je op de 89e verdieping aan de bar hangen. Je betaalt wat maar dan heb je ook wat! Mijn favo drankje na deze reis is een "Snowball" combo van lemon juice, advocaat en afhankelijk van de tent, vodka. Ook kon je in het gebouw van de 89e naar de 30e verdieping kijken, ik heb daar een foto van maar werd bijna misselijk tijdens het maken.
Van Shanghai vlogen we met Singapore Airlines naar Singapore en hadden we allemaal 3 stoelen per persoon! OOk weer top dus. Ik val nog steeds niet op vrouwen maar de dames van Singapore Air zijn wel echt heel erg mooi! In Singapore sliepen we in het Orchard hotel op Orchard Road (de bekendste weg in Singapore). In Singapore waren ook veel van mijn Eindhovense collegas dus dat was weer gezellig...
En natuurlijk als Jo in een tropisch land in een zwembad duikt kan ze vervolgens naar de dokter om d'r oren uit te laten spuiten, wat een ellende.... Maar goed alles is weer oke nu!
Reden om in Singapore te zijn was de sales meeting van de regio Azie waartoe o.a. Zuid-Afrika, Dubai, New Zealand, Australie behoren. Echt geweldig om al die mensen te ontmoeten, zo ook een dame uit Libanon, waarmee ik later nog een "politiek" getint gesprek aanging omdat ik nieuwsgierig was of ze wel serieus genomen werd als vrouw. In Singapore was het heel vochtig en warm, in China zo'n 18 graden en in Humen en Hong Kong zo'n 25 graden. Ik had dus allerlei kleding bij me zowel, zakelijk als casual en warm en koel... toch was mijn koffer maar 24 kg ivm mijn collega die 33 kg bij haar had! We hadden een aantal tips gekregen mbt restaurants. Een ervan van de Chijmes, een oude kerk/school waar nu allerlei restaurants in zitten, erg gezellig! Daarna nog naar Boat Quay en Clarke Quay gegaan om wat te drinken, dat is de plek om te zien en gezien te worden. Jaren terug was ik daar ook toen ik met Jeroen op vakantie was in Singapore en Maleisie maar ik herkende er niet veel meer van terug.
Gisteren was het zaterdag en hadden we gelukkig nog een dag vrij om te genieten van Singapore. We zijn naar Sentosa gegaan het zuidelijkste puntje van Asia waar je behalve mooie standen ook allerlei attacties hebt zoals een onderwater aquarium en een dolfijnen show. Die avond op de 80e verdieping van het swissotel gegeten bij equinox, vanaf je tafel had je een prachtig uitzicht over de skyline van Singapore. Maar goed net als met steden is ook een skyline: seen one, seen them all!
Vanochtend (eigenlijk inmiddels 28 uur geleden dus gisteren, maar dat heb je met die tijdszones) heel vroeg in het vliegtuig naar Tokyo en 8 1/2 uur later in het vliegtuig naar Newark (12 1/2 uur) en ja hoor weer geluk, weer 3 stoelen voor mezelf. Ik heb natuurlijk weer veel films gezien op al die vluchten dus ben voorlopig wel weer even genezen van tv en film.
Dit wordt een korte week, morgen nog bijkomen en wassen enzo en vrijdag hebben we vrij voor goede vrijdag! Ik heb nog geen plannen voor pasen dus even afwachten of er nog iets op mijn pad komt.... Volgende week vlieg ik weer naar NL voor de sales meeting van Europa, ik ben meer op reis tot eind mei dan in de USA!
Foto's moet ik downloaden en ik heb er veel dus dat duurt ff. Die volgen bij de volgende update!
Ben echt heel benieuwd hoe het met jullie allemaal gaat... Nog spannende nieuwtjes?
Heel veel liefs uit de States!
Jolande
10 April 2006 - 06:32
Bar:
Jazeker: IK BEN TANTE GEWORDEN VAN STIJN!!! Hij is een maand te vroeg geboren (8 april ipv 12 mei), maar maakt het prima! Hij is echt heel lief, mooi en schattig!
Klinkt leuk trouwens, al die tripjes. Wil toch ook nog een keer naar SIN denk ik.... -
10 April 2006 - 07:30
Jeroen:
Bars'nieuwtje lezend, kan ik ook niet achter blijven: oom geworden van NOOR, geboren on-time, ook 8 april. Leuk hoor, zelfde dag! -
10 April 2006 - 15:05
Gonny Kessels:
hallo jolande
heb de lange brief gelezen,wat zie je toch veel van de wereld,geniet er van .erg leukl hoor. nu ik heb mijn pols op twee plaatlsen gebroken ,dus dat is balen.dan moet je alles links doen ,en theo moet steeds paraat staan. het is knudde. ik wens je hele fijne paasdagen toe.en veel lieve groeten van ons theo en gonny -
10 April 2006 - 15:21
Ome Rien:
hoi jolande
Ik heb alles gelezen met jou gaat alles goed moe en voldaan houden zo meid hier gaat het niet zo best met tante annelies 14 dagen geleden heeft annelies herseninfarct gehad na een week mocht ze eruit afgelopen zondag kreeg ze er thuis weer een flinke overheen alles is dan rechts n tydje verlamd heb ze in de auto meteen naar het ziekenhuis gebracht in het ziekenhuis kreeg ze er weer een lichte overheen door de ct scan en nu blijkt dat haar linkse halsslagader dicht geslipt is en dat willen ze operatief open maken is riskant maar het moet dus nu maar afwachten wanneer ze dat gaan doen wil je een kaartje sturen ze ligt in het st anna ziekenhuis op 1d kamer nr 159 je mag ze ook bellen haar tel nr is 0623887237 voor de rest alles oke jolande veel geluk en plezier hier vanuit mierlo sukses ome rien doeiiii xxxx -
11 April 2006 - 14:52
Anky:
He dame, ben je niet heeeeelemaal kapot van al dat gereis? Ik kijk er naar uit om je over 1,5 week weer te zien als ik naar Ledgewood kom voor de PFS3 training! Tot dan.
xxx Anky -
11 April 2006 - 15:08
Ivo:
Ja, jij komt nog eens ergens! Wij (loes, haar ouders en ik) Zijn afgelopen weekend naar Euro Disney geweest ! Het was heel erg leuk en vooral leuke attracties :-D . Rust lekker uit! -
11 April 2006 - 19:48
Sneak:
He Jo, ben je niet vergeten hoor, heb het alleen erg druk met mijn "nieuwe" leven als werkende moeder;) Erg leuk allemaal, maar ook erg druk en vermoeiend. Lig gemmiddeld 1 keer per week om half 10 in bed ... Verder alles goed hier. Pepijn groeit prima, zoals je wellicht op de foto's gezien hebt. En met ons gaat het ook goed. We zijn zaterdag weer eens met ons tweeen weggeweest en a.s. zaterdag weer! Wat een feest. groetjes en tot weer een keer in NL? -
12 April 2006 - 11:58
Babette:
Hey Jootje,
Ben zelf net terug van onze Business to Berlin trip. Zoals de naam al doet vermoeden waren we met onze Top klanten een lang weekend in Berlijn. Natuurlijk niets vergeleken bij het verre oosten maar ja je kunt niet alles hebben als werkende moeder die nogal honkvast is! ;-)
Helaas werd Bowie ziek en dat drukte nogal een stempel op het weekend. Het lijkt inmiddels wel wat beter te gaan, maar mama's zijn nogal wantrouwend. Vandaar gister en vrijdag nog een doktersbezoek!
Tja, ik heb dan wel geen twijfelachtige dames ontmoet, de enige show waarbij dit aan de orde was was het in Berlijn toch heel duidelijk dat het heren waren, en ook nog eens lelijke haha.
Heb het dit weekend nog over je gehad, met iemand die erover dacht om ook eens in het buitenland te gaan kijken. Hij luisterde vol bewondering, haha net zoals ik het vertelde denk ik. Vind het echt een geweldig iets, maar met een klein kindje wordt het toch een heel ander verhaal.
Ik blijf dus gewoon bewonderend jouw verhalen lezen en doe zo stiekem een beetje mee!
Liefs Babette -
12 April 2006 - 18:15
Gregor:
Stoer wat je allemaal meemaakt! Vind t nog steeds erg leuk om je verhalen te lezen, je stukjes zijn soms heel grappig :).
Eindelijk Spongebob Squarepants gezien, en vind t geweldig!!
Je weet toch wat men met belleblazers doet, niet?
Loving it.
Liefs uit LNDN -
13 April 2006 - 20:37
Nichtje:
He Lannie,
Wow wat maak jij veel leuke dingen mee zeg.
Hier in Heeze gaat alles goed en gaan we natuurlijk dit weekend paaseieren zoeken. Stijn heeft zijn (kerstboom) hij bedoelt paastakken met van die vreselijke hangertjes al wel 10 x op en af getuigd. Sem loopt nog steeds niet. Het weer is knudde, lekker over een paar weken naar de zon! Veel liefs Tim, Renate, Stijn en Sem xxx -
18 April 2006 - 14:52
Maaik:
ben jaloers!!!!
snel een date op skype?? liefs, Maaik -
20 April 2006 - 10:26
Joan:
Hé Jolan,
Daar ben ik dan eindelijk heb het ook weer veelste druk gehad, onze verbouwing is bijna klaar teminste de huiskamer de keuken is nog in Italie ach ja hé, maak het uit hahaha. Leuk om weer je verhalen te lezen je maakt een hoop mee jij en daar moet je zeker van genieten.
We houden contact.......
Liefs en een big hug van Joan xxx