Asia here I come...
Door: Jolande van de Kerkhof
Blijf op de hoogte en volg Jolande
25 Maart 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Alweer twee weken voorbij, helaas komt het er echt niet van om elke week een update te doen. 2 Weken geleden met Onno op zoek gegaan naar een tennisbaan om les te krijgen en gevonden, alleen niet precies waar we naar zochten. We zoeken de gezelligheid van een tennisclub zoals in Nederland, maar dat bestaat hier niet. Dus we moeten nog maar even verder zoeken! Die middag was het prachtig weer en hebben we op een baan bij mij in de straat nog een potje getennist, we hebben hetzelfde niveau dus zijn aan elkaar gewaagd! Erg leuk dus. Daarna samen op zoek naar een terras, want het was echt lekker weer, helaas waren de terrassen in Hoboken nog niet open en zijn we uiteindelijk op een terras in mijn straat uitgekomen bij een bakkertje...Geen rose dus maar cola light; ook lekker!
Die avond kwam Peter naar Hoboken. Peter is een tijdelijke medewerker van Philips Lighting USA (vervanger van Marja tijdens haar verlof). Normaal werkt ie in Eindhoven en omdat ik het altijd heel fijn vond als ik door mensen uitgenodigd werd, vond ik dat ik dat ook terug kon doen voor hem! We zijn in City Bistro gaan drinken en een appertizer gaan eten. Een groot bord vol met chicken wings, loempiatjes, kip sate, beef sate en shrimps. Die zijn allemaal koud maar er staat een mini BBQ op het bord (5cm doorsnede) waar je alles warm op kunt maken! Het was heel leuk, het is zowiezo altijd gezellig met Nederlanders af te spreken; NL humor daar kan niks tegenop!
Op maandag natuurlijk weer Spaans en leerden we de tijden en de dagen van de week. Ik vertelde overigens vorige keer dat ik ziek was geweest (griep) en uiteindelijk is bijna mijn hele team een of meerdere dagen ziek geweest zo ook de cursisten van de Spaanse les. Met minder mensen in de klas kom je vaker aan de beurt met vragen, maar dat houd je ook scherp! Ik moet zeggen dat ik er echt veel van op pik, nu nog in de praktijk brengen!
Die week hadden we op kantoor bezoek uit Nederland, onze business manager en de logistiek manager. Natuurlijk heb ik ze een avond mee uit eten genomen, je moet ze toch bezig houden he! We zijn naar Bell's Mansion gegaan een heel erg leuk restaurant in een heel oud huis. Als ik zeg oud dan bedoel ik ook echt oud: 1845AD jaja! Het huis was nog helemaal in takt zodat alle kamers op de begane grond in gebruik waren en je dus zo hele knusse eetzaaltjes kreeg. Het eten was heerlijk en Nederlands praten tijdens het eten is altijd leuk!
Ik merk dat nu ik hier een jaar zit en ik alles al een keer meegemaakt heb, de lol zit in het ontmoeten van nieuwe mensen om daar die dingen weer mee te doen. Of bezoek dingen laten zien! Vandaar dat ik ook echt steeds meer moeite stop in nieuwe mensen leren kennen en dat lukt aardig moet ik zeggen!
Afgelopen weekend was ik uitgenodigd door Evelyn om het weekend met haar gezin door te brengen. Evelyn is zwanger van de derde en hoeft nog maar een paar weken te werken en vond het leuk als ik (nu ze nog kan shoppen, langs zou komen). Uit het werk reed ik achter haar aan de "binnenlanden" in onderweg stopten we bij een italiaan om eten te halen (koken nee dat doen ze hier niet). Alle foto's deze week zijn van de kids van Evelyn: http://www.mijnalbum.nl/Album=8ACZ6VOO
Na het eten en spelen met Matthew (3) en Eddie (5) zijn Evelyn en ik film gaan kijken: Crash de winnaar van de Oscar voor beste film. GAVE film echt de moeite waard... Op zaterdag werd ik al heeeel vroeg wakker van de kids maar heb ik het slapen tot 7:30 kunnen rekken. Evelyn had natuurlijk heerlijk pancakes gemaakt voor ontbijt en om 10:00 zaten we in de auto op weg naar zwemles. Lachen hoor al die bezorgde ouders die rond het zwembad staan. Ik herinner me van vroeger dat ouders achter glas waren zodat ze zich niet met de les zouden bemoeien... tijden veranderen blijkbaar! Na zwemles heb ik ze meegenomen naar Wendy's das een tegenhanger van McDonalds, we zouden naar McDonalds zijn gegaan als we er een hadden gevonden, maar helaas! En natuurlijk sloten we de dag af met shoppen. Zowel Evelyn als ik hebben de halve Ralph Lauren Home (daar koop je spullen voor je huis zoals: handdoeken, beddengoed etc)weer leeg gekocht, dingen kopen voor jezelf daar word je altijd blij van!
's avonds met Brian en een aantal vrienden afgesproken en natuurlijk Peter weer op sleeptouw genomen. We gingen eten bij een Mexicaan waar je je eigen alcohol mee naartoe moest nemen (das hier heel gewoon) en van rode wijn maken ze daar Sangria; HEERLIJK. Eten was heel gezellig, de helft van de groep ging daarna naar New York, maar ik bleef bij de helft die Hoboken onveilig ging maken! Uiteindelijk laat thuis maar erg gezellig, heb mijn eerste "white Russian" gedronken! Die nacht nog op skype gezeten met Maaike en uiteindelijk om 6am in mijn bed beland! Het grootste deel van de zondag natuurlijk verslapen!
Afgelopen week weer flink gewerkt en omdat mijn baas nog steeds uit de running is, beslis ik nu min of meer welke richting we op gaan en het gaat me goed af! Deze week stond in het teken van beoordelings gesprekken en voor het eerst heb ik iedereen uit mijn team z'n/haar beoordeling gegeven. Ook dat ging me prima af en ik kreeg geen noemenswaardige discussies over dingen waar we het niet over eens waren.
Ik zit nu op de bank naar jullie te schrijven en vertrek morgen om 12:00 mijn tijd dat is 18:00 jullie tijd naar Beijing waar ik om 15:00 maandag (das 9 uur 's ochtends jullie tijd) aankom en dan 2 uur later naar Guangzhou vlieg. Daarna ga ik ook nog naar Shenzhen, HongKong, Shanghai en Singapore dus het wordt een drukke trip!
Hoop dat alles goed gaat met jullie in Nederland. Binnenkort komt Jan-Jaap op bezoek daarna Roos, Marcel en Luuk en daarna mijn ouders. Ik wacht nog op bericht van JP en Sas en van Inge en Roger... hint!!!
Heel veel liefs weer en denk maar aan mij als ik 14 uur opgesloten zit in Economy class!
Jolande
25 Maart 2006 - 21:06
Ivo:
Zoals beloofd, en nog wel de eerste reactie! Het verbaast me elke keer weer dat het in New York meer regel dan uitzondering is om buiten de deur te eten! Wel grappig. Succes in Azië, en rustig aan ;-) -
26 Maart 2006 - 09:43
Joan:
Hé Jolan,
Leuk weer je verhaal te lezen.....Van al dat eten heb ik nu trek gekregen hahaha.
Heb een goede vlucht en zie weer uit naar je bericht over Azie.
Enne alvast eet smakelijk !!! -
26 Maart 2006 - 10:51
Jeronimo:
Que te pasa bien en el Oriente. Me gusto hablar contigo hace algunas semenas. -
26 Maart 2006 - 18:32
O De Onbekende:
He Jo,
Hoe was de carnaval in Meestrich eigenlijk ? Leuk geweest? Succes met het Spaans leren. Adios.
O de Onbekende van de Heerderweg -
27 Maart 2006 - 07:19
Angelique:
Hoi Jo'tje,
Nog bedankt voor je smsje van gisterenavond (zondag dus). Ik hoop dat je een goede reis hebt gehad wanneer je dit weer leest. Verder had ik je kaart zo goed als op tijd gehad met behulp van een onbekende overbuurvrouw;-) Je had de kaart naar nr 9 gestuurd ipv 8 en van Vught ipv Vugt. De overburen zijn echter gaan zoeken op internet en na wat puzzelwerk stond er een voor mij onbekende overbuurvrouw aan de deur met een kaartje uit New York; lachen he dat ze zo'n moeite heeft gedaan;-) Ga volgend weekend eindelijk eens een keer met Gilles een weekendje weg; niet dat het mooi weer wordt, maar wel lekker om er even uit te zijn. Verder geen spectaculair nieuws hier; alles zijn gangetje! Ik hoop dat alles goed met je gaat en wanneer je weer eens in de buurt bent, dan zullen we eens een keer gaan ballen!! Groetjes en tot ...... x -
27 Maart 2006 - 08:37
Babette:
Hey Jootje,
Begin vandaag de dag goed door jouw berichtje te lezen. Zit vanaf vandaag op de binnendienst, welliswaar in oude functie maar met wat extra bidi taken. Wel even wennen, van het vertrouwde plekje weg. Wie weet wat het gaat brengen!
Maar jij hebt crash nu dus ook gezien? Vond het een aparte film en kon niet stoppen met kijken ondanks dat het niet echt mijn ding was. Vond met name het stukje met dat kindje en de schietpartij erg goed.
Maar ik hoop dat alles verder met jou okee is en maak het niet te gek in Azie!
Liefs Babette