3 weken Nederland… - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu 3 weken Nederland… - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu

3 weken Nederland…

Door: Jolande van de Kerkhof

Blijf op de hoogte en volg Jolande

26 Februari 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hallo allemaal! Niet zo erg veel reacties ontvangen op mijn vorige update dat kan een aantal dingen betekenen:
1)jullie waren je aan t voorbereiden op carnaval en te dronken om te typen
2)jullie vonden het verhaal niet interessant
3)jullie hadden me al gezien en dachten dat je dan geen reactie meer hoeft te sturen…

Nou ik kan zeggen welke optie het ook was, ik verwacht nu wel meer reacties hoor. (Pressure!!!) haha!!! Anyweeee 3 weken in Nederland dat is niet niks je kunt je dan ook wel voorstellen dat ik veel te vertellen heb. Het is een lang verhaal maar lees door tot het eind en het zal beloond worden!!!

Op Maandag 6 februari kwam ik ‘s ochtends vroeg aan op schiphol en reed ik met mijn huur-auto richting zuiden. Voor mijn ouders was het een verrassing omdat ze dachten dat ik pas eind februari in Nederland zou zijn. Omdat ik nog steeds niet echt kan slapen in het vliegtuig ben ik nog even een uurtje gaan slapen en had mijn vader een heerlijke kruik voor me gemaakt! Dinsdag moest ik gewoon aan de slag bij Philips op het kantoor in Eindhoven en was ‘s avonds mijn oom Hans jarig. Ook oom Rini was jarig (want dat is een tweeling) maar het feest was in Veldhoven. Natuurlijk waren daar ook mijn nichtjes Renate en Inge met hun mannen en kids. Erg gezellig om zo de hele familie weer bij elkaar te zien (een groot deel althans). Op Woensdag was mijn moeder jarig en zijn we met z’n vijven (mijn moeder nam nog een vriendin met haar man mee) uit eten gegaan. Het echte verjaardags feest was al op mijn vaders verjaardag gevierd.

Donderdag moest ik naar Amsterdam voor een kick-off meeting voor Europa. Op dit moment zijn er 6 mensen aangenomen om batterijen en kabels te verkopen in Europa en zij moesten natuurlijk een gedegen training krijgen. Die avond zijn we met de groep gaan eten in restaurant 11. Dit is gelegen op de 11e etage van het oude postkantoor hoofdkantoor in Amsterdam (naast het Centraal Station). Het is zo’n typisch Amsterdams-hippe tent. Je gaat er niet naartoe omdat het eten zo geweldig is, maar om te zien en gezien te worden. De opzet is heel leuk; de hoge plafonds maken het mogelijk om doorlopend met een projector films op de muren te projecteren, verder zijn de verschillende tafels op verhogingen en in verlagingen geplaatst en geeft het een leuke sfeer. Na een uur of 11 (hoe kan het ook anders) worden er hele hoge deuren geopend en komen er DJ’s om de hele tent op stelten te zetten. Zo lang zijn wij niet gebleven want de volgende ochtend begonnen de vergaderingen alweer vroeg. Het was geweldig om de hele vrijdag voor de groep verkopers te staan en met ze samen door de range te lopen. Dat opent ook weer mijn ogen, want zo simpel als de kabels nu voor me zijn zo moeilijk vond ik het toen ik voor het eerst met ze in aanraking kwam. (dat geldt natuurlijk ook voor de nieuwe verkopers)

Op vrijdagavond had ik dan eindelijk weer eens afgesproken met Bar die inmiddels met Kris in Amsterdam woont. Het was heel fijn om te horen dat ik 3 minuten nadat ik bij d’r binnen was van haar hoorde dat het voelde alsof ik de week ervoor nog bij d’r was geweest. Ook kon ik Kris voor het eerst ontmoeten, echt een hele leuke meid en het is heel leuk te zien dat ze zo verliefd zijn. Bar en ik zijn bij de Toog gaan eten (heerlijke blauwe-kaas fodue) en hebben daarna nog met Eline en Marieke in een andere kroeg gezeten. Nu alle dames samenwonen hebben ze ineens niet meer zo de behoefte om de hele nacht in de kroeg te hangen…ach we worden oud he! Nu heb ik het leukste nog niet verteld. In Amsterdam (“wereldstad”) kun je dus niet met je creditcard een parkerkaartje kopen… ik moest dus helemaal naar de AH lopen om geld te pinnen, te wisselen in munten en vervolgens in de automaat te gooien. Als je in Amerika vraagt hoe ver is het naar plaats X, dan zeggen ze meestal 10 minuten en sta je er binnen 3. Ik vroeg het ook aan iemand in Amsterdam die zei… ooh 5 minuutjes.. nou 12 minuten later was ik er en maar hopen dat ik in de tussentijd geen bon op de auto had. Ook voelde ik me weer een echt meisje uit de provincie (ik voelde me heel onveilig op straat) en dat terwijl ik zonder moeite door New York loop.

Zaterdag werd Fleur 1 jaar en dat kwam natuurlijk goed uit. Ik ben in Amsterdam speciaal naar de “winkel van Nijntje” gereden om daar voor Fleur cadeautjes te kopen. De verjaardag was een drukke bedoening met erg veel andere kleine kindjes, erg leuk, maar erg druk! (zo’n hele dag met kleintjes in hele goede anti-conceptie) Ook kreeg ik van mijn nichtjes een heel mooi boek (“hou je mond” wat gaat over een meisje wat in het vliegtuig haar hele leven tegen haar buurman verteld) erg lief van ze. Ja zo als enig kind beschouw ik mijn nichtjes als surrogaat zusjes.
Zondag ben ik na een hele lange tijd weer eens bij tante Zus en Oom Harrie geweest. Oom Harrie zit inmiddels al weer een jaar in een bejaarde tehuis en nu eindelijk in in Nuenen waar hij het blijkbaar erg naar zijn zin heeft. Natuurlijk wist ik dat hij heel erg achteruit was gegaan in het laatste jaar en zo nu en dan z’n bezoek niet herkent toch was het erg vertrouwd. Erg fijn om ze te zien en met tante Zus bij te kletsen. Bij het afscheid zei hij: Bezakt (hij bedoelde bedankt) voor de snoepjes die ik had meegenomen. Je ziet aan z’n ogen dat ie weet wat ie wil zeggen maar dat het er niet uitkomt zoals ie wil, dat is denk ik enorm frustrerend voor hem, toch waardeer ik zeer dat hij de moeite nam om me te bedanken dat was heel vertederend. Ook nog even een heeeeel kort bezoekje gedaan bij Harrie, Anita en Bram omdat ik later die avond met Anky had afgesproken. Overal flink gekletst en we zijn allemaal weer helemaal bij.
Met Anky heerlijk een avond op de bank gehangen, wijntje gedronken, Chinees gegeten je kent het wel!
Maandag weer aan de slag bij Philips en die week stond in het teken van vergaderingen die ineens uit de lucht kwamen vallen. Op Maandag had ik een rustige avond thuis en Dinsdag kwam Angelique op het goede idee om me voor de lunch te vragen aangezien het ons steeds niet lukte om ‘s avonds af te spreken. Ook dat was erg leuk en ik heb nu ook goede foto’s van Gilles gezien, erg leuk al dat geluk overal. Angelique is ook zo’n schatje! Op woensdag avond ben ik met collega’s gaan eten en ook dat was erg leuk! Lekker eten, goede gesprekken en veel gezelligheid, kortom: voor herhaling vatbaar! Donderdag had Inge me uitgenodigd om te komen eten en heeft ze heerlijk gekookt voor d’r nichtje uit New York. Ook konden we rustig bij kletsen over de afgelopen maanden dus dat was ook fijn! Fleur had het goed naar d’r zin ze lachte de hele tijd en at samen met Diesel (de hond) nog wat pasta met ons mee... We zouden eigenlijk gaan tennissen maar konden die avond geen baan krijgen dus zijn we vrijdag gegaan. Inge en Roger zijn lid bij David Lloyd in Veldhoven (vroeger Canons) en we hebben bijna 2 uur op de tennisbaan gestaan. Voor mij was dat alweer dik een jaar geleden dus ik hoopte op een niet al te erge afgang; mwah dat viel tegen eerste set verloren met 1-6 (ik baalde meer voor Inge dan voor mezelf; wat zal ze wel niet denken van dat nichtje wat zegt dat ze kan tennissen....) gelukkig pakte mijn service op in de tweede set en herinnerde ik me dat ik tussen de slagen door in beweging moet blijven om ballen te raken… tweede gewonnen met 7-5. De derde set na spannede eerste games verloren met 5-7 maar ik was erg gelukkig dat ik het nog niet verleerd was. Na het tennis nog even zwemmen en in de sauna, prima avondje kan ik wel zeggen!

Op zaterdag ben ik met mijn moeder gaan winkelen. Zij wilde nu eindelijk iets laten maken van de oude trouwringen van opa en oma en ik wilde nieuwe kleding. Alle Nederlandse dames lopen in van die hele leuke moderne (gypsy) rokken rond en die wilde ik ook een paar mee terug nemen! Nou het is gelukt hoor en mijn moeder was zo gek om alles voor me te betalen… lief he! Na het winkelen op weg naar Tilburg om daar met Nicoline en Roos en Luuk en Marcel af te spreken. Roos had heerlijk gekookt en Luuk was inmiddels al zo gegroeid dat ie waarschijnlijk loopt voordat ze bij mij in New York zijn. Dat wordt leuk als ie door de subway (metro) gaat rennen! Zaterdag bij Nicoline blijven slapen en natuurlijk nog uren in bed liggen kletsen. Op Zondag was het zo’n lekker weer dat we naar de tennisbaan bij mijn oude club zijn gegaan (TCT) en daar een partijtje hebben gespeeld. Deze keer ging het in de eerste set goed ik won met 6-1 maar verloor in de 2e set met 4-6. Een derde daar hadden we geen zin in want mijn blaren van vrijdag waren nog niet helemaal weg en mijn spierpijn begon ook parten te spelen. Wel lekker hoor om weer buiten tennis te spelen en spierpijn te hebben was lang geleden.
Op Zondag weer eens op bezoek bij John-Pierre, Saskia en Max die had ik ook alweer een hele tijd niet gezien. Max loopt inmiddels al heel erg goed en zou z’n eerste echte schoenen gaan krijgen (natuurlijk van Verkuilen… de hof-leverancier van de familie van de Kerkhof). Zie de schatige foto van Max in de link.

LINK NAAR ALLE FOTO’s http://www.mijnalbum.nl/Album=ABSHIVKL

Op Maandag naar Diana toe. Diana had ik ook al heel lang niet meer gezien en ook Diana had lekker voor me gekookt. Mike haar “nieuwe” vriend (ook alweer bijna een jaar) kwam ook nog langs dus ook hem heb ik kunnen ontmoeten. Op dinsdag begon de ProCo II meeting waarin alle business lijnen aangeven welke nieuwe producten ze echt gaan ontwikkelen voor 2007. In ProCo I doe je voorstellen en tussen die twee meetings kijk je of je er ook nog geld mee kunt verdienen. Al onze voorstellen zijn ondertekend door het management team dus wij kunnen aan de slag! Op dinsdag avond na de meeting gingen we met de hele groep naar het PSV stadion voor een buffet en de Champions League wedstrijd PSV-Olympique Lyon. Helaas verloor PSV en werd het erg koud op de tribune. Toch veel lol gehad! Ook kwam ik bij PSV Angelique weer tegen die overal waar ze binnen komt vrolijkheid verspreidt. En die konden we allemaal wel gebruiken. Woensdag was mijn Business Line aan de beurt en na een heeeeeeeeeellllllllleeeeeeeeee lange dag ben ik met mijn baas, een collega uit de USA en een collega uit China gaan eten en op tijd naar bed gegaan, ik was letterlijk en figuurlijk kapot van wat me de afgelopen weken allemaal was overkomen. Op donderdag naar Renate, Tim, Stijn en Sem om te eten en daarna gezellig nog een keer naar Anky.
Op vrijdag nog even hard gewerkt en vervolgens naar Maastricht... Jan-Jaap had een goede pasta maaltijd voorbereid voor mij en Johan zodat we een goede bodem zouden hebben voor het stappen. De afgelopen weken waren nogal heftig geweest en het was echt nodig om stoom af te blazen! We zijn naar Charlemange gegaan een tent op het OLV waar ik nooit kwam. Het was er enorm druk en ook al was nog niemand verkleed toch werd er de hele avond carnavals muziek gedraaid. Na de Charlemange naar de Comedie (de nieuwe hippe tent voor yuppen in Maastricht) en toen die gesloten werd als vanouds naar de Alla! Uiteindelijk belandde ik na een geweldige avond om 6 uur ’s ochtends in bed! Foto's van Carnaval volgen! ;-)Vervolgens vond Dirk het belangrijk om vanaf 9:30 elk half uur te bellen om te kijken of Japie en ik al wakker waren... NEE dus. Gelukkig maakte hij het goed met een stuk appelkruimel taart die hij kwam brengen voor ons ontbijt! Zaterdag nog een rustige avond bij mijn ouders op de bank. Ze zijn zo geweldig voor me geweest dus vond ik dat ik nog een avondje in Veldhoven door kon brengen! Mijn ouders waren ’s middags carnaval gaan vieren maar toch stond mijn moeder ’s avonds nog al mijn was te doen zodat ik met een koffer vol schone was in de USA aan kwam. Zondagochtend met mijn koffer (vol met nieuwe kleren) en een extra koffer omdat niet alles in 1tje pastte, op weg naar Schiphol en vervolgens naar Newark. Het afscheid viel zwaar. 3 weken in Nederland en het voelt alsof je weer voor de eerste keer emigreert! In de auto nog een traantje gelaten... Als ik dit schrijf zit ik nog in de lounge van KLM op schiphol. Helaas heeft mijn vlucht 3 uur vertraging en vlieg ik ipv om 13:30 pas om 16:30 naar huis. Vanavond ben ik uitgenodigd om te komen eten bij Onno en Marije dus daar heb ik veel zin in!

Ik wil iedereen die ik heb gezien en gesproken nog even bedanken voor de gezelligheid, de steun, de warmte en alle liefde in de afgelopen tijd, jullie zijn stuk voor stuk GEWELDIG!

Heel veel liefs uit New York

Jolande

p.s. Maandag avond begint mijn cursus Spaans, ik ben benieuwd!!!!
p.s. 2 Toch heb ik natuurlijk een heleboel mensen niet kunnen zien... dat is mijn prioriteit voor de volgende keer!!!!

• 26 Februari 2006 - 14:53

Joan:

Hola Jolan,

Daar hou ik je aan hoor !!! De volgende keer bij ons , ga ik voor je koken in onze nieuwe keuken hahaha enne NY komt écht wel, dat spreken we bij deze af ok ? En als je nog je spaans wilt oefenen (mailen) dat kan hé ik moet/wil het namelijk ook bij houden....veel plezier maandag met je spaans.

Adiós,
    Joan

• 27 Februari 2006 - 09:30

Anky:

Ha lieffie, ik vond het ook super tof om je in de buurt te hebben en weer eens als vanouds te kletsen, wijntje te drinken, te lunchen, plannen voor vakantie door te nemen :-) enzo... Tot binnenkort in de US! Dikke knuffel

• 27 Februari 2006 - 09:58

Roos:

H Jolande,
    Fijn om te lezen dat je het goed naar je zin hebt gehad hier de afgelopen 3 weken. Ik heb het in ieder geval erg gezellig gevonden die zaterdagavond dat je bij ons geweest bent; alsof je niet weggeweest bent.
    Misschien heb je nu even wat tijd voor jezelf om bij te komen / uit te rusten daar, maar dat zal wel niet. Hopelijk voel je je niet te eenzaam nu en anders moet je maar bellen (mag ook 's nachts) of mailen.
    Over 9 1/2 week komen wij naar je toe en we kijken er naar uit.
    Heel veel liefs,
    Roos.

P.S. Kan die foto van mij gedelet worden ???

• 27 Februari 2006 - 10:03

Angelique:

Ha Jo'tje,

Ik weet niet of ik me wel gerealiseerd heb dat je het hier in Nederland zó druk hebt gehad!! Ik vond het wel super leuk dat we lekker bijgekletst hebben en elkaar dan ook nog eens toevallig tegenkomen bij PSV is extra gezellig!
    Verder begeef ik me op dit moment volop in het carnavalsgedruis; zaterdag naar Eindhoven geweest en gisteren traditiegetrouw met de vriendinnen naar Valkenswaard. Nu zit ik even een paar uurtjes te werken en dan volgt vanmiddag weer de Markt en het Stratumseind. Morgen doe ik het rustig aan want ik heb woensdag tm vrijdag weer een externe cursus met wederom een pittig programma. Jij in ieder geval heel veel succes met je cursus Spaans en we'll keep in touch;-)

Veel liefs, Angelique

• 27 Februari 2006 - 14:25

Barrrrrrrrr:

Zo Jo, back home?? Hoe is het nu om weer terug te zijn? Vond het gezelli om weer bij te kletsen enzo.
    Tschuuuuuusssssssssssssss

• 28 Februari 2006 - 12:24

Nicoline:

Hoi Jolande,
    Zo, wat jij in drie weken doet,daar doen wij een half jaar over.Maar het was wel weer super leuk om elkaar weer te zien en te spreken. Ik heb intussen goed carnaval gevierd en we zijn tweede geworden in de optocht.Ik ben nu een beetje aan het herstellen maar het kriebelt nog steeds, misschien dat ik vanavond toch nog even ga...Enne details volgen later. Succes met je cursus Spaans! Adios, groetjes Nicoline

• 28 Februari 2006 - 15:30

Babette:

Hey Jo'tje,

Blij om te lezen dat ik volgende keer in ieder geval op de prioriteitenlijst kom te staan. Wist niet eens dat je ons klompenland weer eens kwam bezoeken. Maar ik zie dat je geen moment stil hebt gezeten en dat is heel belangrijk. Ik kijk er naar uit om je toch weer eens te zien, al is het maar samen met Angelique tijdens een lunch! Enne kun je mij ook een beetje Spaans bijleren?

CU Babette

• 28 Februari 2006 - 18:01

Renate:

Ha Lannie,

Weer lekker thuis. Stuur je ons nog een keer de 1.000 andere foto's die je op het feestje van Fleur hebt gemaakt. Met ons is alles goed. De carnaval was weer super gezellig.
    Hou je taai. Liefs van de fam.uit Heeze xxx

• 02 Maart 2006 - 18:48

Saskia:

Hallo Jolande,

Wij wilden nog even zeggen dat het erg gezellig was dat je op de koffie bent geweest.
    We zijn al druk bezig met kijken wanneer dat we kunnen komen.Wel weinig rechtstreekse vluchten zeg maar ja daar komen we wel uit.
    Als we enkele datums hebben gekozen dan laten we het wel weten dan kunnen we boeken.

Ik ben weer aan het werk!!!Ik ben overgeplaatst naar Best en daar bevalt het me wel.Kan ik tenminste genieten van de vrije dagen want dat doe je toch meer als je aan het werk bent als dat je hele dagen thuis zit.

Heel veel groetjes Saskia en JP en een dikke knuffel van Max

p.s. Max heeft inderdaad schoenen van Verkuilen

• 07 Maart 2006 - 15:50

Oscar:

Hoe gaat het ermee ?
    Lang geleden alles goed en laten we snel eens afspreken !Platonisch gezellig... Hoe gaat het daar ?