In NYC sneeuwt het in EHV regent het! - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu In NYC sneeuwt het in EHV regent het! - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu

In NYC sneeuwt het in EHV regent het!

Door: Jolande van de Kerkhof

Blijf op de hoogte en volg Jolande

13 Februari 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hoi Allemaal,

Ik merk dat ik langzaam minder updates begin te plaatsen en ik ga dat weer eens veranderen. Ik heb genoeg te vertellen het lijkt alleen dat ik niet de tijd heb om het op te schrijven. Op dit moment zit ik in Nederland maar mij verhaal gaat nog over New York!

Een aantal weken geleden nog een feestje gehad van de vrienden van brian. Het feest heette 40 hands. Het kwam erop neer dat je bij de deelnemers aan beide handen 2 anderhalve liter flessen bier vast plakt en diegene die het het eerst leeg heeft wint.De snelste tijd was 14 minuten en 34 seconden (voor 3 liter bier!!!) Als blijkt dat je daarna het bier niet in je kunt houden verlies je alsnog. Het gaat om de eer... Ik (oude vrouw die ik ben) heb alleen toegekeken en aangemoedigd want 1 glaasje chardonnay doet me tegenwoordig al op mijn kop staan. T was wel weer heel gezellig zoals altijd bij de feesten van Brian.

Niet afgelopen weekend maar het weekend daarvoor kwam Jeroen naar New York. Het was net restaurant-week in Hoboken dus daar hebben we even goed gebruik van gemaakt. Voor $30 kon je in de beste restaurants van Hoboken een heerlijk 3-gangen menu krijgen waarvoor je normaal ongeveer het dubbele betaalt. Op vrijdag (ik had een dagje vrij) zijn we naar New York gegaan om het empire state building te beklimmen en ook om het Museum of Modern Art nu eindelijk eens te bezoeken. Voor foto's klik hier:

Ik was in 1999 met mijn ouders op het empire SB geweest maar het was tijd het nog eens te zien. In 1999 zag je natuurlijk nog de torens van het World Trade Center... erg vreemd om die nu ineens niet meer te zien. Het weer in New York was heerlijk, een bodywarmer was genoeg, erg vreemd wel voor de tijd van het jaar want toen ik vorig jaar op 1 februari in New York aankwam lag er 1 meter sneeuw!

In het Museum of modern art was ik nog nooit geweest maar omdat ik toch wel heel benieuwd was stond dat ook op het programma. Gaaf waren de bovenste twee verdiepingen met hele collecties van Mondriaan, Kandinsky, Picasso etc. En wat erg verrassend was is dat ik foto's mocht maken met mijn nieuwe camera... Jaja het is dan eindelijk zover ik heb de Canon 350D gekocht (8 mega pixels!) De foto's die jullie zien zijn de low res versies want 7 foto's van 3 MB duurt wat lang met opladen!

Verder rustig weekend gehad. Zondag vlogen we terug naar Nederland, ik met Continental en Jeroen met KLM. Helaas wel mijn eerste Superbowl party gemist omdat dat begon toen ik al in het vliegtuig zat. Afgelopen week had ik namelijk meetings in Amsterdam maar daarover volgende keer meer... ik wil namelijk wel naar huis nu...!

Hebben jullie trouwens al gehoord dat er nu 60 cm sneeuw ligt in New York? Eindelijk mag ik wel zeggen want sinds kerst is er niets meer gevallen. Ik hoop dat het lang blijft liggen want ik wil heel graag gebruik maken van mijn ski-pas die ik voor kerst heb gekocht. Het is ook maar goed dat ik nu 3 weken in NL ben want de vliegvelden rond NY zijn allemaal gesloten!

Veel liefs tot snel,

Jolande

p.s. Japie heeft al geboekt voor april dus het loopt alweer lekker vol met bezoekjes!

• 14 Februari 2006 - 21:03

Joan:

He jolan,

Leuk dat je weer in de lucht bent, ik had je berichtjes al gemist. Wanneer ga je weer terug naar NYC ??
    Ga je nog Carnaval vieren ?? En wat heb je vandaag met valentijnsdag gedaan enof gekregen ?? want nu ben je samen met Jeoren hier.....hhhmmmmm
    geniet ervan !!! hahahaha

liefs Joan xxxx

• 15 Februari 2006 - 08:21

Angelique:

Ha Jo'tje, ik heb je natuurlijk al meerdere keren "gesproken" afgelopen dagen, maar vor je vertrek gaan we elkaar echt nog wel live zien hoor!! Verder blijft het super leuk dat ik bij je ben geweest in NY want dat maakt het makkelijk om me in te leven in je gezellige berichten! Blijven doen he...;-) Tot snel!

• 16 Februari 2006 - 08:54

Barrrrrrr:

Jo, vond het erg leuk om je weer in NL te zien! Nu weet je eindelijk wie de vrouw van mijn leven is en waar wij wonen! Bel je deze week nog hoor.

• 20 Februari 2006 - 13:09

John & Ria:

Hoi Jolande,
    We komen dus weer naar New York en natuurlijk Hoboken. Even kijken hoe het er bij daglicht uitziet. Vorig jaar waren we van 23 tot 25 febr. in NY en zaten daar toen in die SNEEUW met hoofdletters. Leuk om 'n keertje mee te maken maar deze keer hebben we toch maar voor het voorjaar gekozen en zijn dus van 25 t/m 29 april in NY. Op vrijdag willen we naar het MOMA gaan. Hebben we in december ook gedaan. We zitten nu nog te 'teuten' over welk hotel het moet worden maar je hoort tegen die tijd wel wat 't is geworden. Misschien bij de VN in de buurt, aan de andere kant van Manhattan.
    Tot ziens in april !

• 20 Februari 2006 - 15:13

Ria:

Nog even 'n tip voor mensen die ook naar het Museum of Modern Art willen gaan: op vrijdag is het vanaf vier uur GRATIS.Het is dan wel DRUK, DRUK en in 'n LANGE rij aansluiten!

• 28 Februari 2006 - 14:55

Babette:

Hey Jo'tje,
    Helaas ziek en uit de running geweest, vandaar dat ik nu mijn achterstand aan het bijlezen ben. Ik zag de volgende update alweer binnen rollen.

Zal die eerst nog maar even lezen.....