Mountain Creek - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu Mountain Creek - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu

Mountain Creek

Door: Jolande van de Kerkhof

Blijf op de hoogte en volg Jolande

07 Maart 2005 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Deze week was er eentje van zakelijk “bijkomen” en persoonlijk “plannen”.
Zakelijk bijkomen omdat onze baas in Europa was om daar onze nieuwe producten voor 2006 te presenteren en omdat we ons de weken daarvoor kapot hadden gewerkt om hem goede presentaties mee te geven. Persoonlijk “plannen” om de komende ski-tirpjes rond te krijgen, en data te prikken voor de bezoekjes van vriendjes en vriendinnetjes!

Door de week vrij weinig meegemaakt omdat ik stiekem nog bij moest komen van de heftige stapavond vorig weekend. Een college vroeg wel of we vrijdagavond wilden komen kijken naar de band van zijn broer, maar toen ik lekker thuis was en mijn eten op had vond ik het wel weer welletjes en ben ik nadat ik mijn administratie had gedaan in bed gedoken.

Werd op Maandag gesmst door mijn buurvrouw of ik Zuurkool met rookworst wilde… Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen, ze was net terug uit NL en had weer flink ingeslagen bij de AH. Altijd gezellig bij Lisette en Marja, na het eten, thee en chocolade keken we “24” een serie die in de US enorm populair is. Per serie zijn het 24 afleveringen van een uur die minuut tot minuut speelt. Is misschien in NL ook wel op tv, weet ik niet natuurlijk… hier zijn ze inmiddels in seizoen 4 maar ik moet 1 t/m 3 nog inhalen als ik mee wil kunnen praten.

Het goede nieuws van deze week is: Ik heb een social security number. Een soort Amerikaans SoFi nummer. Hiermee kan ik bankrekeningen openen een New Jersey Drivers licence halen en verzekeringen regelen… wordt tijd zou ik zo zeggen.
Ik krijg nu namelijk om de week een cheque in de post met mijn salaris (men wordt hier per 2 weken betaald) en dat geld kan ik niet innen als ik geen bankrekening heb. Ik leef dus eigenlijk op mijn NL bankrekening en das niet handig…..

Goed Zaterdag ochtend vroeg op (ook al is mijn uitslaap tijd heilig) maar voor een ski-trip maak ik wel een uitzondering. Met ski’s en schoenen naar de auto en opweg naar de piste alwaar ik om 9:15 aankwam (1 uurtje rijden). Brian was er al want die moest ski spullen huren. Mountain Creek in Vernon, NJ is een leuk gebiedje waar je je prima een paar dagen bezig kunt houden. Stukje groter dan Camelback in de Pocono’s waar ik 5 jaar geleden met Dorreke was. Het zijn eigenlijk 3 bergjes met daarop een aantal groene, blauwe en zwarte pistes. De groene kun je vergelijken met de oefen weides in Oostenrijk, blauw is blauw en zwart is eigenlijk maar Rood, totdat er Moguls (van die irritante bulten op de piste) bij komen kijken dan is het echt wel zwart. Het was een prachtige dag met veel zon, genoeg sneeuw en HEEEEL VEEEEEEL mensen. Amerikanen hebben weinig vrij dus gaan in het weekend leuke dingen doen… Met z’n allen skien (mijn puntjes op de e doen het niet) is daar een voorbeeld van. Voordeel is dat er door de week niemand is en dat ga ik binnenkort uitproberen.

Bij terugkomst in Hoboken was het parkeren een gekkenhuis. Blijkbaar werd er dit weekend st Patricks day gevierd in Hoboken en dan komt heel de omgeving om 9:00 ‘s ochtends naar Hoboken voor de Parade en is is om 12:00 dronken. Toen ik toch een plaatsje had gevonden en ik met mijn ski-spullen over straat liep werd ik door meerdere dronkaards aangesproken of ik op Washington Street (de main street) had geskied. Ja is dan het makkelijkste antwoord… Die avond nog wel even de kroeg ingedoken met Brian en Patrick (kerel die we de week daarvoor in Morristown hadden ontmoet en in New York woont) maar het niet heel laat gemaakt omdat het skieen er in had gehakt.

Vandaag wel lekker uitgeslapen en nu weer op de rode bank in mijn apartement een bericht aan het typen. Op verzoek worden de foto’s van de ski-trip geplaatst maar ik heb ze nog niet dus ze volgen spoedig.

Plannen voor deze week zijn wel goed…Volgend weekend weer skien met Brian, zijn broer en Gregor, het weekend erna waarschijnlijk iets verder weg om te skien in Vermont want Jeroen wilde de US ski-ervaring ook weleens opdoen.

Hier hou ik het bij voor vandaag… niet zo’n grappig/amusant verhaal als normal maar het kan ook niet elke week feest zijn toch? ;-)

Veel liefs en tot in New York

Jolande

P.S. hier komen de foto’s:

• 07 Maart 2005 - 07:58

Babette:

Grrrr, niet te geloven.... mijn weekend bestond uit 4 opwindende familieverjaardagen. Ook heel gezellig als je "niet" van skieen houdt... H
    ey Jootje, kun jij Anita Slaats ook even op de verzendlijst zetten? a.slaats@philips.com

• 07 Maart 2005 - 19:10

Ilse Marcel & Dyllan:

Hoi Nichtje,
    Ik heb wer eens effe zitten lezen wat jij allemaal uitspookt daar. hihihhi Het is dus skieen skieen en nog eens skieen.
    Ook lekkere zuurkool eten bij je buurvrouw was het rookworst van de hema :-)?
    Ben blij te lezen dat alles goed gaat daar en dat je het erg naar je zin hebt.
    Ik heb ook nog even je foto`s bewonderd van het skieen het zag er erg mooi uit.Was die jongen met die baard/sik je vriendje?
    Nou ik zou zeggen nog heel veel ski plezier en pas op dat je geen been breekt.
    Groetjes uit het verre Nederland van ons alle drie

• 07 Maart 2005 - 20:43

Anita En Fam.:

Ha Jolande!

Leuk dat je er foto's bij gedaan hebt. Zo kan je een goed beeld krijgen van het skigebied. Inderdaad niet spectaculair hoog, maar toch goed genoeg om stikjaloers! te worden.
    Enne die Brian? What about him? Iedereen vraagt dat natuurlijk, je kan niet eens gewoon een vriend hebben en dat gezeik begint weer....
    Leuk om je vrijdag nog gesproken te hebben. Het klinkt toch zo dichtbij.
    Hier in Nuenen zijn we ook nog steeds druk met werken, huiswerk maken, leren, Bram met draaien, Loes met Rick, hobby's, muziek maken, huishouden doen, visites afleggen, visite krijgen, kinderen temmen enz. enz.
    Groetjes en tot lees....

• 07 Maart 2005 - 20:11

Dorreke:

He Jolande,
    volgens mij had ik laatst op een ouder bericht van je gereageerd (start spreading the news) dus weet niet of je die gelezen hebt. Bij deze nog even een berichtje. Lachen joh, dat je weer op de kamelenrug bent gaan skien! Ik neem aan dat je dit keer niet gesjoemeld hebt met je skipas? :-) Weet je nog, al die suffe lui die eigenlijk best leuk bleken te zijn? Ik krijg van Ben nog steeds af en toe een berichtje op mijn verjaardag...En 24 is hier ook reeds 3 series geweest, erg goed, met name de eerste 24 uur! geniet daar, groetjes Dorreke

• 08 Maart 2005 - 08:18

Danny:

hier je neefje heb eindelijk zelf weer een pc dus kan ik je leven in amerika volgen. maar zo te zien gaat het je goed af.wij wensen je een kei te gekke tijd daar en nog veel skie plezier groetjes danny

• 08 Maart 2005 - 08:49

Ome Rien:

geweldig jolande ik zie aan die mooie fotto,s van het skien dat het goed naar je zin hebt daar in usa en wat een leuke colega heb je bij je op de piste???haha maar alle gekheid op een stokje hier lag net zoveel sneeuw als bij jully voor de rest is het hier allemaal goed danny heeft ook een computer je kunt hem mailen onder m.koppens1 chello.nl mijn toets voor apen staartje te zetten weigert moet staan naar de 1 sorry nou ik hebt bij danny boven alle kamers laminaat gelegt en alles geschildert kozijnen deuren dus die is klaar want over 4a5 weken worden wij weer opa en oma van een gezonde jongen en dan heb ik gezegt jongens en nu de stop erin want het kost nog al wat voor die opa,s en oma,s maar wel leuk nou jolande de sneeuw is hihier ook weg en het is 5 graden geniet van je werk en zeker van je vrijetijd groetjes en veel liefs voor iedereen daar uit holland doeiii xxxxxx ome rien en tante annelies doeiiiii

• 09 Maart 2005 - 11:43

Mariette:

Hallo, even snel (Jitske slaapt) lezen wat jij daar aan de andere kant van de oceaan allemaal meemaakt. Nou, volgens mij hoef jij je nog lang niet te vervelen en zal de tijd omvliegen.Gelukkig vertrekken wij zaterdag naar de wintersport ... heb nu helemaal de kriebels gekregen. 24 - is een serie welke je in Nederland al had kunnen volgen. In komen is lastig als je de andere afleveringn niet hebt gezien. Staan bij Van Leest opde plank bij de DVD's, dus wanneer je nog bezoek krijgt ...

Ga even snel een baby troosten, rust was van korte duur. Spreek je snel weer. Oh ja .. heb je ook een adres en telefoonnummer in Hoboken? Post is af en toe best gezellig (als het niet electronisch is)

• 10 Maart 2005 - 12:48

Dirk De (Ra)s(t)afariman:

Ha die Jo,
    Zo te lezen heb je het druk daar, wordt er nog wel gewerkt? Net geland na 2 wkn Africa (35 gr C) en dus het mooie weer in NL lekker gemist. Je moet wel ff een mail sturen als jouw telefoon nummer wijzigt! Ga je nog mailen over roddels.
    Groeten uit het o-zo-zonnige Sittard
    DIRK