Coldplay en bezoekje aan Nederland
Door: Jolande van de Kerkhof
Blijf op de hoogte en volg Jolande
26 September 2005 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Oef, waar te beginnen...
Inmiddels al weer zo'n 2 1/2 week geleden ben ik naar Madison square Garden geweest om een concert van Coldplay bij te wonen. (als de naam van de band je niks zegt zeggen deze twee titels van hits misschien wat: "clocks" 2 jr geleden en "speed of sound" nu in hitparade). Ik ben/was niet een echte Coldplay fan maar mijn buurvrouw had een kaartje over en ik vond het wel gaaf een keer een concert bij te wonen, zeker in het Walhalla van de popconcerten: Madison Square Garden (een overdekte arena midden in Manhatten waar ook Basketbal en ijshocky wedstrijden worden gespeeld). Ik herkende tijdens het concert 4 nummers en ik heb direct na het concert 2 oude cd's op mijn IPod gedownload en vorige week nog de nieuwste CD. Ik vind de Coldplay muziek nog wel het meest lijken op U2 (maar fans zullen dat niet met me eens zijn). Het was in ieder geval erg gaaf en een Nederlands onderonsje met een lading Expat-vrieden van Lisette.
Het weekend erna op 10 september was er een feestje bij Brian thuis, waar ik in eerste instantie niet naar toe wilde omdat Kim Clijsters in de US open finale stond, maar omdat Kim er zo fanatiek tegenaan ging kon ik en genieten van haar tennis en op tijd op het feestje zijn. Die avond weer een heleboel nieuwe leuke mensen leren kennen en de Appeltini's (combinatie van wodka, apple likeur en meestal appelsap -> deze keer niet...) goed laten smaken. De dag erna met een klein beetje brak gevoel toch maar mezelf uit bed gehesen, je merkt dan dat je echt ouder wordt! Ik had namelijk weer mijn eerste golfles sinds 4 jaar (dat wil ik hier toch wel echt oppakken) en het ging wel aardig, morgen mag ik weer en hopelijk kan ik dan binnenkort weer een leuk baantje lopen.
De week voor 17 september stond eigenlijk alleen maar in het teken van koffer pakken en voorbereidingen treffen voor mijn vertrek naar Europa. Op 17 september gaven de ouders van Jeroen namelijk een "feestje". Jeroen's ouders vierden dat ze 30 jaar burgermeester waren waarvan 12 1/2 in Boxtel en dat volgend jaar toch echt het Pensioen in zicht zou zijn... Jeroen's peetoom en tante, Paul (de broer) en Fianne, Jeroen en ik en zijn ouders verbleven een nacht in Kasteel Elsloo in het zuiden van Limburg met een heerlijk diner en 's ochtends een goed Hollands ontbijt, met lekker kazen en heerlijke broodjes (dat je dat soort dingen mist merk je pas als je ze weer kunt eten...). De week van 19 tot 23 september heb ik vanuit het Eindhovense kantoor gewerkt en erg veel mensen gezien en gesproken. Ook 's avonds was het steeds druk met bezoekjes aan David, Mariette en Jitske, Roos, Marcel, Nicoline en Luuk, eten met Angelique, borrelen met Anky, naar Tilburg culinair met Michiel etc. Wat ik nog niet verteld heb is dat we vrijdagavond zijn gaan kijken naar de bevrijdings taptoe in Nuenen. Anita en Bram spelen in de drumband van Nuenen en hadden dit jaar tijdens het wereldconcours zilver gewonnen. Omdat Gerwen en Nuenen tegenwoordig een dorp zijn waren er 4 optredens (van een brassband, een harmonie en 2 drum/showbands) de uitsmijter was natuurlijk die waarin Anita en bram speelden. Harry, Loes & Rick, mijn ouders, Jeroen en ik en tante zus, we waren allemaal van de partij en ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van wat ik voorgeshoteld kreeg. Oh ja en die avond hebben Jeroen en ik ook nog gegeten bij Harry en Anita (voor diegenen die het niet weten Bram en Loes zijn hun kinderen) en kregen we heerlijke stamppotten!!! Ja dat mis je wel in de USA.
Gisteren weer in het vliegtuig terug naar New York en het afscheid op Schiphol viel Jeroen en mij zwaar, maar goed hopelijk zien we elkaar weer over een paar weken en met kerst hopelijk op ski-vakantie met de familie.
Dit keer een korte update, ik hoop dat het goed gaat met iedereen die ik niet heb gesproken en ik wacht met smart op de geboorte van de zoon en/of dochter van Denny en Vincent...
Veel liefs en tot snel maar weer!!
JOlande
26 September 2005 - 14:41
Roos:
Hoi Jolande,
zo nu kan ik eens de eerste zijn die reageert. Wat ben je snel geweest met je verslag, want je bent pas net weer terug. Wat is die week in NL toch weer voorbij gevlogen! Leuk dat je ons weer met een bezoekje hebt vereerd. Ik vond het gezellig om weer eens face-to-face bij te kletsen.
Jeroen zag er gisteren inderdaad een beetje aangeslagen uit, begrijpelijk. Dat het dan maar snel Kerst mag worden voor jullie. Nou voorlopig maar tot mails, want nu duurt het wel weer even voordat we elkaar weer zien. Groetjes, Roos. -
26 September 2005 - 19:23
Wim Van Homelen:
Jolande, leuk om je verhaal te lezen. Het ga je goed en groeten, ook van je "schoon-moeder" die momenteel bij ons is en van Rita. Nog 2 nachtjes slapen dan gaan wij weer naar Aruba!! -
27 September 2005 - 11:37
Bar:
hee Jo, je moet de CARP eens bekijken (carp.nl) want daar staan allemaal leuke tips in voor NL expats in NY! En...de tijd vliegt dus voor je het weet zit je weer in Tilburg! -
27 September 2005 - 13:29
Dirk:
Ha die Jo,
Zet het logeerbed maar klaar want donderdag nacht verlaat ik t zwoele Miami voor het koude NY !
See you there
Dirk -
28 September 2005 - 07:05
Joan:
Heee Jolan,
Wat ben je toch altijd weer druk en bezet hahaha Zo was je er, en zo ben je weer weg en zit je weer in NY
Maargoed....doen we het weer via de mail hahaha
wacht weer op de spannende verhalen en ik zou zeggen ik hoop dat het gauw kerst voor jullie wordt...........
Liefs van Joan -
28 September 2005 - 14:11
Babette:
Jee Jootje,
Je meent het niet! Je bent in Nederland geweest en ik heb het niet eens gemerkt!!! Balen zeg... maar zo te lezen was het al tijd tekort! Hoop je snel eens te treffen op sametime of Skype.
CU -
01 Oktober 2005 - 11:31
Wally En Piet Van Vugt:
Hoi Jolande,
Angelique is ons aan het leren hoe we jouw berichtjes kunnen lezen! Hierbij dus mijn eerste reactie. Groetjes uit Eindhoven, Piet en Wally -
10 Oktober 2005 - 16:53
Marja Reemers:
Hai Jolande hier weer een berichtje van ons, het is weer een hele tijd geleden dat we iets van ons hebben laten horen.
Schandalig eigenlijk, maar we zijn je niet vergeten!!!
Maar we hebben eigenlijk een hele drukke en vervelende tijd achter de rug.
Marcel's vader is overleden vlak voor we op vakantie zouden gaan, Marcel heeft zijn ontslag gehad, na 28 jaar, vanwege een re-organisatie, hij heeft inmiddels al wel nieuw werk gelukkig, hij zit nu nog wel in zijn proeftijd maar goed het geeft de mens weer hoop!
Maar ik ben blij te lezen dat het met jouw prima gaat je vermaakt je goed daar in de USA.
Gelijk heb je geniet er maar flink van, er zijn er maar weinig die zo'n kans krijgen toch?
In ieder geval heel veel groetjes van Marcel , Dennis, Dominique en natuurlijk van je nichtje Marja.
Doeiiiii!!! tot de volgende keer.