Hittegolf!? - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu Hittegolf!? - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jolande van de Kerkhof - WaarBenJij.nu

Hittegolf!?

Door: Jolande van de Kerkhof

Blijf op de hoogte en volg Jolande

02 Augustus 2005 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

De afgelopen week was het blijkbaar erg warm in NY. Ik zeg blijkbaar want zelf heb ik er niet veel van meegekregen. Ik kreeg twee emails van mensen die vroegen of het allemaal wel goed ging met de hittegolf die we hier hadden. Hitte golf? Ik zit hier elke dag op kantoor in een door airconditioning koud gehouden gebouw en kom ‘s avonds rond een uur of 19:00 pas weer buiten dan is het inmiddels geen 104F (37 Celsius) maar 94F (zo’n 32C) en aangezien ik het toch altijd koud heb is 32 graden perfect!

Deze week as usual hard gewerkt, de Amerikaanse Salesmeeting komt eraan en dat betekent dat de druk om presentaties af te krijgen hoog wordt. Ik hoef zelf niet te presenteren maar ik moet er wel voor zorgen dat mijn team op tijd klaar is met de voorbereidingen, af en toe jeuken mijn handen en wil ik e.e.a. zelf afmaken, maar als je daar aan begint is het eind zoek. De salesmeeting is in Atlantic City (het gok paradijs aan de oostkust) waar ik al in geen 5 jaar geweest ben en we slapen daar in het Trump Marina hotel (van Donald Trump) dus een update volgt.

Afgelopen Woensdag heb ik de film “Mister & Mrs Smith” gezien met Angelina Jolie en Brad Pitt, de film waarmee het allemaal begon. Als je hem nog niet hebt gezien: het is een aanrader! Super grappig af en toe spannend en de vonken vliegen van het scherm.

Rest van de week was vrij rustig, ik heb nu wel een parkeerplaats bij het gebouw gekregen dus ik hoef mijn auto niet meer op straat te parekeren dat is wel een geruststelling en verder heb ik me direct daarna op de wachtlijst laten zetten voor een parkeerplaats in mijn gebouw (overdekt) dat is fijn voor de winter zodat ik niet elke ochtend 20cm sneeuw van mijn auto hoef te vegen. Toen ik Zaterdag naar het rental office liep om te vragen naar wie ik de check voor de parkeerplaats uit moest maken zei ze, heb je misschien nu al interesse voor een plekje binnen? Natuurlijk heb ik dat dus direct geaccepteerd.

Verder heb ik deze week geprobeerd wat informatie naar Nederland te sturen voor een stelletje dat ook in Hoboken wil komen wonen, best leuk als je alle leuke dingen over je eigen dorpje op papier kunt zetten…

Zondagmiddag zijn Lisette, Kate, Brian en ik nogmaals naar de film gegaan en dit keer "Wedding Crashers" nog een echte aanrader, ik heb echt enorm gelachen. Na de film nog even op een terras gezeten met uitzicht op New York en de Hudson rivier, steeds weer moet je jezelf dan even knijpen en bedenken dat je toch echt in Amerika woont... wat is het leven toch mooi!

Gisteren ben ik naar New York gegaan waar een onderzoek werd gehouden voor onze high-end Audio/Video Cable range. Het is enorm leuk om te horen dat men hier in New York Philips ziet als een nieuw modern net startend bedrijf, terwijl we natuurlijk inmiddels al meer dan 100 jaar oud zijn. Het onderzoek is een start to een nog veel groter onderzoek naar wat consumenten verwachten van hun high-end kabels, ik ben ook erg benieuwd. En gisteravond heb ik met Brian en een aantal nieuwe mensen Trivia gespeeld in een bar. Trivia is Trivial Pursuit en je speelt dat met een team terwijl je aan het kletsen bent. De barman stelt vragen mbv een microfoon (anders is ie echt niet te verstaan) en je schrijft op een blaadje wat je antwoord is en hoeveel punten je inzet. (per ronde zijn er 3 vragen en kun je 1x 1 punt 1x 3 punten en 1x 5 punten inzetten). Ons team won en ik zou graag willen zeggen dat dat aan mij lag, maar helaas… ik wist maar een aantal dingen zoals: wie is the auteur van Pride & Predudice…….. Jane Austen en hoeveel 3x woordwaarde vakjes zitten er op een scrabble bord………….8.

Anyway tot zover weer een report uit bruisend Hoboken.

Veel liefs en tot snel!

Jo

• 03 Augustus 2005 - 06:29

Angelique:

Ha Jo, werderom een goedemorgen vanuit Brussel. Nog twee dagen werken en dan ben ik heerlijk een week vrij; even de knop om en helemaal niets doen. Ben vorige week nog bij je pa en ma geweest om de medicijnen af te geven die jij gekocht had voor de buurvrouw. Ben blij dat ze niet van levensbelang waren, anders had ik toch een uitdaging gehad....:-)
    Het was wel gezellig bij je pa en ma, lekker in de tuin zitten kletsen onder het genot van twee koppen koffie. Verder gaat alles zijn gangetje; op het werk is het niet extreem druk, maar uiteraard wel genoeg te doen. Volgende week dus even geen reactie van mij, maar vanuit Zuid Frankrijk zal ik een keer aan je denken;-) Doei doei

• 03 Augustus 2005 - 07:47

Bar:

Nou Jo, goed om te lezen dat je je vertier kunt halen uit een spelletje Trivia! Speel je daar ook Kolonisten? Hier geen hittegolf...nee, eigenlijk is het bijna herfst...
    Veel plezier in het Trump Mansion!

• 03 Augustus 2005 - 09:08

John:

Ga je naar de film die "Wedding crashers" heet? Leuk onderwerp! Goede stimulans om een relatie te beginnen. Maar verder alles goed met je?

• 08 Augustus 2005 - 20:13

Gregor:

leuk om elke keer weer je site te lezen. Mis wel wat fotomateriaal, dus misschien de volgende keer? Lachen verplicht ;)Hoi!

• 09 Augustus 2005 - 06:04

Ilse:

He Jolanda,
    Ben weer eens effe terug van weggeweest, en heb effe bijgelezen op je site.
    De film Mister & Mrs Smith heb ik ook gezien was inderdaad een leuke film Creep is ook wel creepie!!!!!!
    Zo te lezen gaat alles erg goed met je.
    Dat is fijn om te lezen.
    Wel lekker dat het daar zo``n 32 graden is elke dag mmmmmmmm.
    Hier in Nederland alleen maar regen regen en nog eens regen onee af en toe ook onweer en hagelbuien.
    Nou dat was het weer voor even ik kom snel bij je terug.
    Groetjes Ilse Marcel en Dyllan uit een regenachtig Purmerend

• 09 Augustus 2005 - 09:11

Babette:

Hey Jootje,

Nu eindelijk eens een keer niet het eerste berichtje. Je zou eens gaan denken dat ik hele dagen achter de PC hang, wachtend op berichtjes!

Zit vandaag, na een weekje oerhollands weer op de camping, met een barstende hoofdpijn op m'n werk even wat afleiding te zoeken. Jouw berichtjes zijn daarvoor wel heel erg geschikt. Zie terloops nog even dat ons Vruchtje in Frankrijk zit... Niet te geloven, maar Robert en zijn vriendin (collega) zijn daar gisternacht ook naar toe vertrokken.

Hittegolf, jaja die hollanders klagen maar als het eens een beetje warm is... en omdat ze toch zo graag klagen mogen ze dat nu doen omdat het nat en koud is! Misschien leren ze ooit om hun bek te houden als het weer een weekje warm is?

Nog 3 weken en dan vertrek ik 2 weken naar Spanje om na thuiskomst me op het breken en slopen van de oude kozijnen te storten!

Volgend jaar USA, al moet ik een jaar boterhammen met pindakaas eten!

CU Babette