Ik heb mijn New Jersey Rijbewijs!
Door: Jolande van de Kerkhof
Blijf op de hoogte en volg Jolande
26 Juni 2005 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Toch maar weer in het Nederlands ik merkte dat het aantal reacties dramatisch afnam zo gauw ik in het Engels mijn updates plaatste en dat wil ik natuurlijk niet.
Even beginnen met het belangrijkste: mijn Volvo! 2weken geleden heb ik mijn aanwinst bij de dealer opgehaald. Voor de kenners het is een Volvo V50 T5 zie de foto's
Maar om een nummerbord te krijgen moet ik mijn New Jersey rijbewijs hebben en dat had ik nog niet. Je tijdelijke nummerplaat is maar 20 dagen geldig dus ik moest mijn rijbewijs snel gaan regelen. Op zich zou dat makkelijk moeten zijn MAAR wat blijkt je moet een ogentest EN een theorie-examen doen. Mijn buurvrouw vertelde me dat ik zonder het theorieboek open te slaan niet zou slagen dus ik besloot 11 jaar terug te gaan in de tijd en me vol te storten op "the New Jersey Law for drivers". Wat heb ik nu zoal geleerd? Dat ik minimaal 25 feet (een meter of acht) van een brandkraan moet parkeren. Dat de maximum snelheid in de USA 65 mile is (zo'n 105 km) dat een glas wiskey net zoveel alcohol bevat als een Groot glas bier en dat ik moet stoppen als ik een ijsco-wagen langs de weg zie staan. Anyway na het boek 2x te hebben doorgeploeterd bedacht ik me afgelopen donderdag dat ik het vrijdag wel eens kon proberen. Dus vol goede moed naar het CBR (ofwel DMV). Aldaar kreeg ik een computer toegewezen en moet ik zo lang over de test doen als ik wilde. Bij elke goed beantwoorde vraag schreeuwde het scherm "CORRECT" dat geeft de burger moed! Op mijn vingers hield ik bij hoeveel fouten ik had gemaakt je mocht er 10 maken en ik had er 8... in vergelijking met mijn ECHTE theorie-examen in NL: bar slecht, daarin had ik namelijk maar 1 fout. BOEIEN, ik ben nu een legal driver! Bij de vision test bleek dat ik echt niet genoeg zie zonder bril dus ik moet mijn bril op tijdens het rijden, dat staat ook op mijn rijbewijs door middel van het cijfer "1".
Nu moet de Volvo dealer nog mijn echte nummerplaat regelen en is alles voor de bakker.
Iedereen is bij het zien van mijn auto erg enthousiast, het is dan ook echt een coole bak. 17" lichtmetale velgen, turbo, cruisecrontrol, climate control, alles (zelfs de stoelen) electrisch verstelbaar, zonnedak kortom alles wat je niet nodig hebt maar wel erg leuk is om te hebben. Mijn vaders wijsheid slaat volledig op deze auto: "wie zichzelf niet kietelt lacht nooit". Volgens mijn collega's is het vrij normaal je auto een naam te geven en omdat mijn bolide een stevige Zweedse kerel is (Volvo komt uit Zweden) is zijn naam: Sven.
Genoeg over de auto. Gisteren met Brian naar de verjaardag van het zoontje van een collega geweest ergens in de middle of nowhere New Jersey. Denk aan zo'n standaard Amerikaanse film met zo'n doodlopende straat waaraan allemaal veel te grote huizen staan, daar woont zij (Evelyn) dus. Eddie werd 5 en zijn kleine broertje Matthew dacht dat hij ook jarig was (hij is 2) dus het was groot feest. De tuin (net zo groot als een hele straat in NL) stond vol met allerlei gaaf speelgoed: zo'n opblaasbare waterglijbaan, een enorm klimrek etc. De hele buurt was uitgenodigd als ook de hele familie en dat was een fantastiche mix. De buurtgenoten waren allemaal nogal koude kak en de familie was een mix van Puerto Ricanen en Ecuadorianen.
Onderweg terug naar huis werd ik door een Audio S4 (een super snelle A4) uitgedaagd voor een race. Ik had dat niet door maar Brian zei dat ik daar toch echt op in moest gaan. Aangezien de weg zo goed als leeg was toch maar even vol gas de Audi eruit getrokken 8), de 2 wagens waren erg aan elkaar gewaagd wat nog maar meer aangeeft dat de Volvo een Wolf in schaapskleren is.
Vrijdagavond zijn we in Hoboken wat gaan eten met de broer van Divo (een collega die in Hong Kong werkt sinds maart), genaamd Dino en zijn vrouw Jen. Ook Brian en zijn buurman waren van de partij en later sloten de dochter van een andere collega en vrienden van haar zich aan. Erg leuk dus weer! Zo ver van vrienden, Familie en verplichtingen voel je je af en toe weer student en denk je dat de wereld aan je voeten ligt... Is misschien ook wel zo als ik naar mijn bronzen beeldje kijk (wat ik van mijn ouders heb gehad toen ik afstudeerde).
Vandaag zondag is het weer wasdag en ga ik zo inkopen doen. Ik hoop dat het in Nederland goed gaat ik denk de laatste tijd veel aan iedereen en hoop dat de beide zwangerschappen (die van Denny en van Niki) goed verlopen en dat het achterlijk hete weer in NL niet voor teveel last zorgt. Vraag van mijn kant is stuur zo nu en dan wat foto's op van jullie en jullie families die kan ik hier dan, zoals dat hoort in Amerika op de koelkast plakken!
B&B (bed & breakfast) van de Kerkhof heeft de volgende boeking alweer binnen en gaat er zelf volgend weekend op uit als het even kan. Het is dan 4th of July, de nationale feestdag in Amerika en we hebben een lang weekend vrij.
Keep in touch en tot snel hopelijk!
veel liefs
Jolande
p.s. de foto's van het bezoek van Anky & Thom staan nu ook op het net:
26 Juni 2005 - 20:47
Saskia:
Gaaf zeg die auto.Sorry sorry sorry dat ik nog steeds geen foto's van Max heb gestuurd ik beloof dat ze eraan komen jij staat er leuk op met hem.
Nou hier is het inmiddels al weer een beetje afgekoeld.Nog steeds lekker weer maar nu kun je ook iets doen zonder dat het zweet van je voorhoofd stroomt.Met ons gaat alles goed alleen ik krijg een zooltje voor mijn voet de stand is namelijk blijvend veranderd.Onze Max heeft (tijdelijk) een inhaler omdat hij benauwd is en omdat zijn longetjes wat piepen maar hopelijk is het maar van tijdelijke aard.Ik beloof dat ik je wat beter op de hoogte ga houden.
Oh ja de eendjes die Max gekregen heeft zijn al intensief gebruikt in zijn zwembadje echt leuk!!
Heel veel groetjes en een dikke kus van Max -
27 Juni 2005 - 14:38
Babette:
Wow, dat is geen soccermums car maar een waar slagschip! Bij de naam moet ik wel m'n lach houden, gezien we hier ook een Sven hebben die toch niet direct een stevige zweedse kerel is! Wel lang maar zeker toch slank.... dus de link naar even grinniken is snel gelegd!
Enne pas je wel op ook in de USA controleren ze op snelheid! -
29 Juni 2005 - 07:57
Michai:
Heej Jolande,
Wel gaaf om zo toch ´n beetje bij te kunnen houden hoe het jou daar vergaat. Zoals je al gemerkt hebt heb ik niet altijd tijd om ´n reactie te sturen maar ik houd wel bij wat jij daar allemaal uitspookt! Maar zo te lezen bevalt het je daar prima. En nog ffkens ´n mooie kar bijde dealer gehaald, kan niet op zo te lezen. Veel lezier ermee groetjes Michai -
29 Juni 2005 - 19:25
Walter & Greet:
Hallo Jolande,
Van harte gefeliciteerd met je rijbewijs. Het is toch maar weer een uitbreiding van je pakket. Zul je wel voorzichtig rijden, want het is natuurlijk net als bij Jeroen heel druk en veel veel grote auto's op de weg.
Het is hier inderdaad al weer een hele tijd een echte hete zomer aan het worden, maar vannacht is er een flink onweer geweest met afkoeling , maar vandaag was het opnieuw warm.
Verder is hier alles goed,we hebben weer een reisje naar Aurora geboekt, maar dat is pas in september. We willen vooral Isabell weer eens zien en natuurlijk ook Janny en Jeroen.
Heel veel groeten en vooral veel succes met je baan en geniet van alle mooie fijne dingen.Groetjes , Walter en Greet Louwers. -
03 Juli 2005 - 13:52
Bar:
Zo Jo...klinkt strak in het vel, die nieuwe man in je leven ;))
Ik ben inmiddels weer in NL en wil eigenlijk ook wel op termijn een boeking plaatsen in Hotel Graveyard...we hebben het er nog over. Gewoon bereikbaar op je mobiel=
XX -
05 Juli 2005 - 21:42
John En Ria:
Gefeliciteerd met je NJ-rijbewijs en Sven. Heb je al iemand gecharterd om Sven te wassen want dat ga je toch zeker niet zelf doen he? In het najaar komen we Sven bewonderen. Nu eerst nog even onze vakantie in Cannes afmaken. Memorial day is hier ook gevierd weliswaar op kleine schaal en met vuurwerk. Groetjes